Foto: Publicitātes attēli

Pirmdien, 3. jūnija rītā, Ventspils ostā ienāca kruīza kuģis "Albatros" ar vairāk nekā 800 pasažieriem. Šī ir pirmā kuģa vizīte Ventspilī.

Ar Bahamu salu karogu kuģojošais 205 metrus garais kruīza kuģis būvēts 1973. gadā, bet kopš tā laika vairākas reizes piedzīvojis nopietnas pārbūves, lai atbilstu visaugstākajiem standartiem. Uz kuģa ir vairāk nekā 800 pasažieru vietu un 340 cilvēku liela apkalpe. Tajā ir astoņi pasažieru klāji ar 420 kajītēm, vairāki restorāni un bāri, baseins, sporta un izklaides iespējas.

Kuģis 30. maijā atstājis Brēmerhāvenas ostu Vācijā, lai dotos kruīzā, kura laikā paredzēts izkāpt astoņās ostās – Ščecinā, Baltijskā, Ventspilī, Tallinā, Sanktpēterburgā, Helsinkos, Stokholmā un Visbijā.

Ventspilī kuģis plānoja ienākt ap 7.30 pie loču pieņemšanas bojas, bet pie ostas vārtiem tas, kā plānots, bija ap pulksten 8, bet pulksten 9 tas pietauvojās 16. piestātnē. Jau vakarā kuģis ostu atstās, bet dienu vairāk nekā 800 kruīza pasažieru pavadīs Ventspilī, Užavā un Kuldīgā.

Jāpiebilst, ka 21. jūnijā Ventspilī ieradīsies kruīza kuģis "Amadea", kas pirmo reizi tur bija pagājušā gada augustā. Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Ventspils ostā ienāca trīs kruīza kuģi, to vidū iespaidīgais pieczvaigžņu kruīza kuģis "Seaborn Ovation".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!