Pagājušajā nedēļā Igaunijas galvaspilsētā Tallinā atklāta inovatīva nakšņošanas vieta – "Capsule Hostels Tallin", kas piedāvā pavadīt nakti kapsulās. Šī ir pirmā šāda tipa viesnīca Baltijā.

Kā stāsta naktsmītnes pārstāvji, ideja radusies likumsakarīgi – bijušās telpas un vajadzējis izdomāt, ko ar tām iesākt. Ņemot vērā to, ka telpas atrodas pilsētas centrā un no šīs vietas ir ērta piekļuve sabiedriskajam transportam, ideja šķitusi ļoti atbilstoša. Un tā radīta tūristiem un viņu maciņiem piemērota naktsmītne.

Pirmās kapsulas tipa naktsmītnes parādījušās 1979. gadā Japānā, un tās palēnām paliek aktuālas arī citviet pasaulē, teikts "Delfi.ee". Kapsula ir piemērota ceļotājiem, kuri vēlas tikai pārnakšņot, novērtē privātumu, kā arī grib ceļot, lieki nešķērdējoties.

"Delfi.ee" teikts, ka nakts pavadīšana šāda tipa viesnīcā iespējama, sākot no aptuveni 30 eiro. Piedāvājumā ietilpst magnētiskā karte savai kapsulai, skapis, gultas veļa, dvielis un pieeja veļas mazgātavai. Katrā kapsulā, netraucējot citiem, iespējams klausīties mūziku, atrodams TV, pieejams internets, seifs, gaisa apmaiņas sistēma. Kapsula paredzēta tikai vienai personai.

Pēc viesnīcas pārstāvju teiktā, šī nākotnē nebūs vienīgā šāda tipa naktsmītne tuvējā apkārtnē. Jau tagad ir veikti soļi, lai šāds viesnīcu tīkls attīstītos kā Igaunijā, tā arī kaimiņvalstīs. "Delfi.ee" minēts, ka interese jau parādījusies gan Somijā, gan Latvijā. Plašāka informācija naktsmītnes mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!