Foto: DELFI
2019. gadā ostā ienāca 81 kruīza kuģis, atvedot uz Rīgu 69,2 tūkstošus kruīza pasažieru no 121 valsts. Kāds šajā nozarē solās būt šis gads? "Tūrisma Gids" atbildes vaicāja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvjiem.

Šajā gadā kruīza sezona Rīgas ostā tiks atklāta 24. aprīlī ar 300 metru garā kruīza kuģa "MSC Poesia" ienākšanu. "MSC Poesia" ir kruīzu līnijas "MSC" kuģis, kas Baltijas kruīzā uz Rīgu atvedīs vairāk nekā 2,5 tūkstošus pasažieru.

Saskaņā ar šobrīd pieejamajiem datiem, šogad Rīgas ostā sagaidāms kruīza kuģu un apkalpoto kruīza tūristu skaita pieaugums. Savu ienākšanu gaidāmajā kruīza sezonā Rīgas ostā pieteikuši jau 84 kruīza kuģi, kas ir par trīs kuģiem vairāk nekā pērn, "Tūrisma Gidam" pastāstīja Rīgas brīvostas pārvaldes Sabiedrisko attiecību un komunikācijas nodaļas vadītāja Liene Ozola. "Turklāt iezīmējas pozitīvā tendence – pieteiktie kuģi būs krietni lielāki. Gaidāmi 17 kuģi, kuru pasažierietilpība pārsniedz 2000 pasažieru. Šobrīd tiek lēsts, ka Rīgu ar kruīza kuģiem apmeklēs ne mazāk kā 85 tūkstoši tūristu, kas ir par 23 procentiem vairāk nekā 2019. gadā," pastāstīja Ozola.

Vai plānots piestāt kruīzu kuģiem, kas līdz šim nekad nav bijuši Rīgā? "Kruīza kuģa pirmais ostas apmeklējums vienmēr ir īpašs un svinīgs. 2019. gada sezonā Rīgas ostā tika reģistrēti septiņu kruīza kuģu vēsturiski pirmie ienācieni, savukārt 2020. gadā tiek gaidītas deviņu šādas kuģu pirmās vizītes. Tostarp savu ienākšanu Rīgas ostā pieteikuši tādi kruīza kuģi kā "Mein Schiff 1" un "Costa Favolosa", kuri katrs var pārvadāt vairāk nekā 3000 pasažieru."

Vaicāta, vai saistībā ar "Covid-19" šobrīd veiktas kādas izmaiņas maršrutos, vai arī pagaidām šis vīruss nav skāris plānus, kas saistīti ar kruīza kuģu ienākšanu Rīgā, Ozola teic, ka šobrīd neesot informācijas par izmaiņām pieteikto kruīzu kuģu grafikā.

Kā izskatās uz dažiem no kruīza kuģiem, kas pēdējo gadu laikā piestājuši Rīgā un kur paviesojusies arī "Tūrisma Gida" komanda? Lūk, foto ieskati turpinājumā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!