Foto: LETA

Ārkārtas situācijā Latvijā arī Latvijas Universitātes (LU) Botāniskais dārzs Rīgā un Nacionālais botāniskais dārzs (NBD) Salaspilī apmeklētājus informē par vairākām izmaiņām, kas skar ekspozīcijas, pieteiktās ekskursijas un arī nodarbības.

Ņemot vērā "Covid-19" izplatību, "Tavs Dārzs" aicina rūpīgi izvērtēt vajadzību apmeklēt publiskas vietas un šajā laikā būt piesardzīgiem, saudzējot gan sevi, gan citus.

Darba laiks

LU Botāniskais dārzs darbojas kā ierasts, proti, katru dienu no pulksten 10 līdz pulksten 16. Šeit vari aplūkot LU Botāniskā dārza cenrādi.

NBD Salaspilī arī darbojas kā līdz šim – no pulksten 9 līdz pulksten 18. Šeit vari izlasīt vairāk par darba laiku un cenām.

Slēgtās teritorijas apmeklētājiem

LU Botāniskais dārzs 18. martā paziņoja, ka laika posmā no 19. marta līdz 14. aprīlim apmeklētājiem tiek slēgtas Augu mājas, Acāliju māja un Tropu Tauriņu māja.

NBD sakarā ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī no 13. marta līdz 14. aprīlim ir slēgta Oranžērija, savukārt āra ekspozīcijas strādās ierastajā darba laikā, proti, no pulksten 9 līdz pulksten 18.

Ekskursijas un nodarbības

LU Botāniskais dārzs līdz pat 14. aprīlim nesniegs ekskursijas un tematisko nodarbību pakalpojumus gida pavadībā. Tāpat pārcelta arī martā plānotā interešu izglītības programma "Telpaugu kopšana". LU Botāniskais dārzs sazināsies individuāli ar tiem cilvēkiem, kas bija pieteikušies telpaugu kursiem.

Arī NBD Salaspilī ir atceltas visas ekskursijas un nodarbības.

Fotosesijas, kāzas un citi privātie pasākumi

LU Botāniskajā dārzs 18. martā informē, ka privātie pasākumi, piemēram, kāzas vai fotosesijas laika posmā līdz 14. aprīlim netiek pieņemtas. Savukārt visas fotosesijas un privātie pasākumi, kas ir pieteikušies līdz 18. martam, notiks kā līdz šim, stingri ievērojot SPKC ieteikumus un valstī noteiktās prasības. "Ar visiem, kuriem šajā laika posmā ir ieplānots privātais pasākums, mēs sazināsimies individuāli," sola LU Botāniskā dārza pārstāvji.

Savukārt NBD fotosesijas Oranžērijā nav iespējamas – apmeklētāji var fotogrāfēties āra ekspozīcijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!