Foto: Shutterstock
Ziemā īstu pavasara sajūtu spēj uzburt pavasara augi, piemēram, hiacintes, tulpes un narcises. Lai tie mūs priecētu pēc iespējas ilgāk – jāievēro daži priekšnosacījumi. Kā parūpēties par grieztajām hiacintēm, portālam "Tavs Dārzs" iesaka "Floristu skola A-Ž".

Floristi iesaka pirms ievietošanas ūdenī vispirms nogriezt hiacinšu galus. Tām ūdens būs jāmaina ik pārdienas.

Kā skaidro "Floristu skola A-Ž", hiacintēm labāk izvēlēties necaurspīdīgu vāzi, jo tā vizuālais skats būs pievilcīgāks. "Citādāk ūdens būs jāmaina katru dienu, lai vizuāli izskatītos glīti," paskaidro speciālisti. Viņi atgādina, ka hiacintes vāzē (tāpat kā visi pavasara ziedi) turpinās augt. "Tāpēc, mainot ūdeni, var veikt jaunu griezumu," iesaka floristi.

Hiacintēm, kā atgādina floristu skolas pārstāvji, ir ļoti izteikta smarža, tāpēc tās ir vieni no augiem, kas cilvēkiem var izsaukt alerģisku reakciju. Floristi atzīmē, ka šīs puķes nekad nedāvina vai neievieto pušķos jaunajiem vecākiem, kurus sveic ar bērniņa piedzimšanu. Tāpat hiacintes neliek uz galda vai ar tām nenoformē telpas, kur paredzēta ilgstoša uzturēšanās. Hiacintes nevajadzētu likt siltās telpās, jo, kā skaidro floristi, cilvēkiem šo augu intensīvais aromāts var izraisīt stipras galvassāpes un pat sliktu dūšu.

"Hiacintēm ziedkāta struktūra ir gļotaina, tāpēc, ja tās dāvina, bieži vien aptin ar papīru, lai gan dāvinātājam, gan saņēmējam būtu patīkami tās turēt rokā," iesaka "Floristu skola A-Ž".

Turpinājumā vari lasīt noderīgus rakstus par hiacintēm, to laistīšanu, kopšanu un arī stādīšanu! Taču, ja tev ir kāds jautājums par grieztajiem ziediem, pavasara augu stādīšanu un kopšanu, tad raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!