Foto: Publicitātes foto
Jau šī gada jūnija vidū visi dārzkopības entuziasti un speciālisti varēs iegādāties jauno grāmatu-ceļvedi "Apstādījumu veidotāju ceļvedis Latvijas stādaudzētavu sortimentā", kuru izlolojusi pieredzes bagātā ainavu arhitekte un dārzniece Anita Neilande.

Kā informē uzņēmuma SIA "LABIE KOKI" pārstāve Kristīne Zlamete, šis jau ir 11. apstādījumu ceļvedis. Šoreiz tas ir kļuvis krietni biezāks un apjomīgāks – izveidoti divi ceļveži, kuros apkopota informācija par lakstaugiem un kokaugiem.

Anita Neilande ir ceļveža sirds un dvēsele. Pirms 26 gadiem, 1995. gadā, nevarēdama vienkopus atrast informāciju par Latvijā audzētajiem stādiem, nolēmusi to apkopot pati, lai būtu vieglāk strādāt ar studentiem un palīdzētu citiem orientēties Latvijas stādu piedāvājumā. Darbs pie ceļveža izstrādes ir pamatīgs un skrupulozs. Viņa kopā ar palīgiem vairākus mēnešus koriģē un papildina stādaudzētavās pieejamo stādu sarakstus un informāciju.

Zlamete uzsver, ka šis ir lielisks informatīvs materiāls ainavu un dārza projektētājiem, augstskolu un profesionālo skolu mācībspēkiem un studentiem, pašiem stādaudzētājiem un ikvienam dārza mīlim. Drukātajā un digitālajā versijā ir apkopoti augi, kas tiek audzēti Latvijas stādaudzētavās.

Ar katru nākamo izdevumu Latvijas stādaudzētavu skaits pieaug. Šobrīd tās jau ir 24.

Jaunais ceļvedis stādaudzētavās būs pieejams pēc 15. jūnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!