Foto: Rundāles pils publicitātes attēls

Šogad greznie Dārza svētki Rundāles pilī nenotiks, bet tā vietā būs pasākums "Vasaras gadatirgus". Jau 17. jūlijā, kad franču dārzā joprojām krāšņi zied rozes, pils dārzā notiks lielā andele, kurā varēs iegādāties skaistus stādus, amatnieku darinājumus un citas lietas.

Pasākums notiks no pulksten 10 līdz 17. Tajā piedalīsies tirgotāji no dažādām Latvijas pilsētām, kuri piedāvās stādus, dārza preces, amatnieku un mājražotāju darinājumus plašā klāstā.

Kā portālu "Māja&Dārzs" informē Rundāles pils muzeja pārstāve Ilze Kusiņa, līdzīgi kā šā gada pavasara stādu tirgū, arī tagad tirdzniecības vietas būs izvietotas gar kanāla malu, lai franču dārza apmeklētāji varētu gan brīvi apskatīt visu dārza teritoriju, gan ērti izstaigāt katru tirdziņa zonu. Viņa stāsta, ka būs iespējams nobaudīt un iegādāties augstvērtīgus pašmāju gardumus – maizi, sieru, gaļas produktus, konditorejas izstrādājumus, dažādus dzērienus un saldējumus. Būs nopērkami rožu, košumkrūmu un daudzgadīgo puķu stādi. Plašā sortimentā tiks piedāvāti Latvijā radīti amatnieku un mākslinieku darbi – rotas, tērpi, kosmētika, dāvanas, suvenīri, preces bērniem.

Foto: Rundāles pils publicitātes attēls

Rundāles pils pārstāve aicina pasākuma apmeklētājus ne tikai izstaigāt franču dārza ceļus, celiņus un labirinta ejas, bet arī novērtēt jaunumu – 2020. gada pavasarī pie Rundāles pils iesētajā puķu pļavā izveidoto labirintu, kas atrodas austrumu puses kanāla malā ārpus franču dārza teritorijas.

Kā uzsver Rundāles pils pārstāve, šajā dienā, protams, būs laipni gaidīti ne tikai "Vasaras gadatirgus" apmeklētāji, bet ikviens, kas vēlēsies apskatīt pils dārzu vasarīgi rosīgā gaisotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!