Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Klāt 4. februāris – diena, kad Siguldā sākas viens no spilgtākajiem gaismas festivāliem Ziemeļeiropā – zīda laternu šovs "Brīnumzemē". Katram ir iespēja satikt tēlus ne tikai no Luisa Kerola pasaulslavenās pasakas – trusi, Češīras kaķi, milzīgas, kvēlojošas sēnes, maģisku ziedu mežu, bet arī daudzas citas pasakainas radības un būtnes.


Dienu pirms festivāla sākuma "Tūrisma Gids" viesojās "Brīnumzemes" svētkos, kas ziemas tumsā nes gaismu un prieku gan bērniem, gan pieaugušajiem. Jau vēstīts, ka šī ir pirmā reize, kad Latvijā ir iespēja redzēt ar rokām darinātās lielformāta zīda skulptūras, kas iemirdzas visās varavīksnes krāsās. Iepriekš festivāls viesojās Lietuvā, Pakrojas muižā.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Līdz pat 13. martam Siguldas pils kvartālā būs apskatāmi vairāk nekā 300 dažādu krāsu un izmēru gaismas objekti, kuru izgatavošanai izmantoti tūkstošiem metru zīda auduma un miljoniem spuldžu. Katra gaismas skulptūra stāsta savu stāstu, atdzīvinot maģiskas radības, pasaku dzīvniekus un augus. Vēl īpašāku noskaņu rada īpaši šim festivālam komponētā mūzika, kuras autors ir elektroniskās mūzikas komponists un izpildītājs Leons Somovs.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Pasākumu drīkst apmeklēt vakcinēti vai Covid-19 pārslimojuši pieaugušie, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu, bērni līdz 12 gadu vecumam bez Covid-19 sertifikāta, bērni no 12 gadu vecuma, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Biļetes uz festivālu pieejamas šajā vietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!