Foto: Vida Press

Holivudas aktiera Arnolda Švarcenegera 17. martā publiskotā uzruna krievu tautai līdz šim sasniegusi jau vairāk nekā 35 miljonus dzirdīgu ausu pāru, ziņo "Forbes", savukārt BBC raksta, ka video bijis virāls arī daļēji bloķētajā "Twitter" vietnē Krievijas lietotāju vidū.

Deviņu minūšu garo video ar tulkojumu krievu valodā Švarcenegers ievietoja tviterī ceturtdien, 17. martā. Izplatoties arī citās platformās, dažu dienu laikā tas sasniedza 25 miljonus skatījumu, bet šobrīd jau vairāk nekā 35 miljonus. "Twitter" platformā tam ir jau 476 tūkstoši retvītu. Jāpiebilst, ka Arnolda Švarcenegera tvitera profils ir viens no nedaudzajiem, kam seko oficiālie Kremļa tviterkonti.

Video vēstījumā aktieris vēršas galvenokārt pie krievu tautas, ziņojot, ka viņiem tiek melots, ka viņi tiek baroti ar dezinformāciju saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Tāpat Švarcenegers personīgi uzrunāja Krievijas līderi Vladimiru Putinu, lūdzot apturēt karu. Vairāki Krievijas opozīcijas politiķi runu novērtēja kā ļoti labu, tomēr netrūkst arī nievājošu komentāru no Kremļa politikas atbalstītājiem.

Piemēram, Ukrainā dzimušais krievu rakstnieks Platons Besedins vietnē "Regnum" izvērsis veselu eseju, kurā ņirgājas par Švarcenegera uzrunu un secina, ka nu jau arī Holivuda ir nostājusies pret Krieviju. Viņaprāt, Švarcenegers Krievijā mīlēts nepelnīti – līdzīgi kā "McDondald's" ēstuves.

Līderības stratēģis Karmins Gallo "Forbes" publikācijā raksta, ka video popularitātes pamatā ir fakts, ka aktieris ir ļoti meistarīgs stāstnieks un prasmīgi izmantojis trīs pārliecināšanas principus – ētosu (morāle, ideāli), logosu (loģiski argumenti) un patosu (emocionalitāte).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!