Foto: Publicitātes foto
Jūlija pēdējā nedēļas nogalē, 29. un 30. jūlijā, Gulbenē tiks svinēti pilsētas svētki, kuru laikā ikvienam viesim būs iespēja izrauties no ikdienas, izbaudīt jaunas sajūtas, piedzīvojumus, baudas un garšas, informē Gulbenes novada pašvaldības aģentūras pārstāve Evita Brokāne.

Ceļojums sportā

30. jūlijā viena no Latvijas basketbola komandām – "Gulbenes Buki" – atzīmēs savu 25. gadadienu. Tiks atklāts īpašs komandai veltīts vides objekts un notiks "leģendu" spēle, kad basketbola laukumā vēlreiz būs iespēja redzēt gan vietējos spēlētājus, gan viesus kuri dažādos laikos ir spēlējuši "Bukos", kaldinot komandas panākumus. Neizpaliks arī citas sporta aktivitātes – Atzeles 3x3 basketbols, bērnu velosacensības un tradicionālā nakts velo orientēšanās.

Ceļojums bērnībā un jaunībā

Bērniem un jauniešiem būs iespēja radoši izpausties festivāla "Divi Jūliji" gaitā, piedalīties bibliotēkas radošajās aktivitātēs un iesaistīties sportiskās norisēs. Taču galvenā mazajiem viesiem paredzētā izklaide būs Gulbīšu parkā, kur varēs izbaudīt atrakcijas, gardumus, spēles, darbnīcas un citus pārsteigumus, piemēram, satikt Cūciņu Pepu un Džordžu. Savukārt par lielāko notikumu bērniem svētku laikā noteikti uzskatāma lācēna Ričija Rū viesošanās Muižas parkā sestdien pulksten 12 līdz 13.

Ceļojums garšās

Pilsētas svētku garšu piedzīvojums piedāvās iespēju noskatīt un nopirkt dažādus gardumus un
amatniecības izstrādājumus – sestdien Vecgulbenes nuižas parkā un muzeja teritorijā notiks viens no lielākajiem šī gada "Zaļajiem tirdziņiem". Grandiozs pavāršovs sestdien pa dienu notiks pilsētas centrālajā skvērā, kur dažādi Latvijā zināmi pavāri piedalīsies sacensībās "Garšu cīņas", ko vadīs Valters Krauze. Pasākuma laikā notiks konkursi, dalīšanās ar receptēm un pavārstāstiem.

Pasaules kultūru garšās un sajūtās sestdien aizvedīs Gulbenes kafejnīcu terašu piedāvājums:

  • Kūku bodē "Gardums" franču noskaņās varēs baudīt makarūnus, mīmu performanci, pūšamo instrumentu solo un novadnieka Naura Indzera vokālu.
  • Kafejnīcas "Rodi" itāļu terasē neiztiks bez gardām picām, itāļu mūzikas un dejām, "Dekamerona" lasījumiem un viktorīnas.
  • "Kantes krogā" latviešu terasē piedāvājumā būs sātīgi latviešu ēdieni, mūzika un dejas.

Ceļojums mūzikā

Pilsētas svētki nav iedomājami bez mūzikas un Gulbenē muzikālo ceļojumu šajās dienās nodrošinās daudzi iemīļoti mūziķi, piemēram, grupa "bet bet", "Citi zēni", postfolkloras grupa "Dadzes", "Štrausa stīgu kvartets" un citi.

Gan piektdien, gan sestdien vakara stundās no Vecgulbenes muižas muzikālos braucienos aicinās doties arī Gulbenes elektrovilcieniņš.

Uz lielāko daļu pasākumu ieeja ir brīva, bet biļetes maksas pasākumiem var iegādāties: grupas "Citi zēni" koncerts šeit, noslēguma pasākums ar "bet bet", moto šovu un "Zodiac" šeit, atsevišķas bērnu
atrakcijas Gulbīšu parkā pasākuma norises dienā.

Ar plašāku svētku programma iepazīsties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!