Šovasar Latvijā viesus sāk uzņemt piecas jaunas glempinga naktsmītnes: Jelgavas novada Ozolniekos, Mazsalacā, Alsungā, kā arī Cēsu un Ķekavas novadā. Nakšņošana glempingā ir lieliska iespēja pavadīt vismaz vienu nakti ekoloģiskā, autentiskā vidē un pie viena atbalstīt sociālo uzņēmējdarbību, vietējās kultūras vietās un saimniecībās, iegādājoties pašmāju produktus un pakalpojumus pa tiešo no saimniekiem, "Tūrisma Gids" uzzināja sociālajā uzņēmumā "Kultūras tūrisms".

Glempingi ir izvietoti tādās kultūras vietās, kur līdz šim nebija nakšņošanas iespēju. Visas vietas iespējams apskatīt vietnē www.turisms.lv. Piemēram, viens no glempingiem atrodas saimniecībā "Līcīši", Jelgavas novada Ozolniekos, kur viesiem ir iespēja apskatīt vairāk nekā 200 kaziņu un āzīšu, piena pārstrādes cehu, kā arī nodegustēt ražoto produkciju.

Zemgalē nakšņot tagad iespējams arī pašā Misas upes stāvkrastā, zirgu un cilvēku labsajūtas centrā, ko veido sociālais uzņēmums "Dabas zirgi", pilnīgā noslēgtībā no ārpasaules, bet tajā pašā laikā vien 30 minūšu brauciena attālumā no Rīgas centra. Tā ir iespēja ieraudzīt zirgus, uzzināt viņu pasaules redzējumu un vajadzības tuvplānā. Savukārt Kurzemē glempings ienācis suitu novada centrā – Alsungā. Tējas namiņa "Sapņotava" saimnieks piedāvā izbaudīt mierpilnu atpūtu meža glempingā "Egleniekos" un iepazīt suitu kultūru un tradīcijas.

Vidzemē glempings izvietots Mazsalacā, Jēru klubā, kur var gan izbaudīt īstu Latvijas lauku burvību, gan aitu ekskluzīvo mājvietu – padomju laiku klubu, gan arī tuvāk iepazīt pašas "Jēru kluba" zvaigznes – aitas un nobaudīt daudzveidīgo produkciju, ko sniedz aitkopība. Ciemiņus uzņem arī glempinga telts Dīķīšos, Amatas pagastā. Saimniecībā jūs sagaidīs draudzīgie samojedu šķirnes suņi un ēzelīši.

Glempings ir ērta un komfortabla nakšņošanas un uzturēšanās telts, kas maksimāli pietuvināta dabai un veselīgai lauku videi, nezaudējot ne nieka no komforta, ko esam raduši baudīt ikdienā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!