Foto: Labo māju arhīvs
Ik nedēļu savas īstās mājas un īstos cilvēkus sagaida vairāki patversmē mītošie minkas un suņuki. Tikpat bieži patversmē nonāk atkal jauni bez pajumtes un rūpēm palikuši dzīvnieki. Kucēni un kaķēni mājas atrod salīdzinoši ātri, ilgāks laiks paiet, kamēr kādai ģimenei sirdī iekrīt tieši pieaugušie suņi vai kaķi. Aicinām ieskatīties – varbūt īstais ģimenes mīlulis tevi jau gaida patversmē.

Džuse

Džuse ir liela auguma, mīļa un labsirdīga suņu dāma. Savos astoņos gados ir gana prātīga, taču joprojām ņipra un dzīvespriecīga. Kaut gan iepriekšējā dzīves posmā pieredzējusi dzīvi pie ķēdes, viņa ir draudzīga pret katru satikto cilvēku. Džuses kažoks ir pamatā balts ar rudiem un melniem plankumiņiem.

Džuse patversmē nonāca, jo neviens no tuviniekiem nebija gatavs uzņemties sunītes turpmāko aprūpēšanu, kad saimniecei tas vairs nebija pa spēkam.

Foto: Labo māju arhīvs

Krese

Kresei daba dāvājusi lāsumainu, maigu, garspalvainu kažociņu dūmakaini pelēkā krāsā ar rūsganiem plankumiņiem. Augumā neliela un smalka kaķenīte ar skaisti zaļām acīm. Krese ir sterilizēta, vakcinēta un gatava jaunam dzīves cēlienam savās īstajās mājās.

Dzimusi 2017. gada augustā.

Foto: Labo māju arhīvs

Rafaels

Skaistais Rafaels ir četrus gadus jauns un draudzīgs suņu puika. Atliek tik Rafītim kādu satikt, kā suņukam smaids pa visu purnu – pozitīvās emocijas viņam nudien grūti noslēpt. Rafītim patīk cilvēku kompānija, pastaigas un spēlēšanās ar dažādām mantiņām. Suņuks var būt kārs arī uz kādu palaidnību. Patīk arī citus padzenāt, tāpēc jaunajās mājās suņukam jābūt vienīgajam ģimenes mīlulim bez citiem dzīvniekiem.

Rafaels ir liela auguma, aktīvs un spēcīgs suns. Suņuks gaida saimniekus, kuri varēs piedāvāt dzīvi mājā ar norobežotu teritoriju.

Foto: Labo māju arhīvs

Gerda

Mazo Gerdu uz "Labajām mājām" atveda cilvēki, kam iepriekšējie saimnieki bija uzticējuši viņu pieskatīt uz laiku, bet pēc tam nav likušies ne zinis par sunīti. Izaugot Gerda būs vidēja auguma. Meitēns ir saņēmis nepieciešamās vakcīnas, lai varētu doties uz jaunajām mājām. Gerda ir ļoti rotaļīga un ziņkārīga, katru sastapto cilvēku gatava sabučot no galvas līdz kājām. Dzimusi 2022. gada martā.

Foto: Labo māju arhīvs

Runcis

Runcis ir aptuveni piecus gadus vecs. Viņš tika atrasts Rīgā, Pļavniekos, kādā Praulienas ielas kāpņu telpā. Saimnieku apkārtnē un ar interneta sludinājumiem neizdevās sameklēt, tādēļ tagad skaistais kaķis ir pieejams adopcijai. Runcis ir labi kopts, kastrēts, ļoti draudzīgs kaķis, kas labprāt izbauda bužināšanu un samīļošanu.

Foto: Labo māju arhīvs

Adoptē mīluli vai atbalsti

Ja kāds no pūkaiņiem iekritis sirsniņā, sazinies ar patversmi pa tālruni 26617636, lai vienotos par ērtāko satikšanās un iepazīšanās laiku. Citus patversmes dzīvnieciņus vari apskatīt patversmes mājaslapā sadaļā "Adoptē mīluli".

Ja šobrīd nemeklē mājas mīluli, taču vēlies palīdzēt ķepaiņiem, kas gaida savu īsto ģimeni, dzīvnieku patversme "Labās mājas" ļoti novērtēs tavu atbalstu. Pat neliels atbalsts ir nozīmīgs, lai nodrošinātu kvalitatīvu aprūpi un barošanu augošajiem kaķu bērniem un pieaugušajiem patversmes iemītniekiem. Vairāk informācijas par atbalsta iespējām var atrast "Labo māju" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!