Foto: Shutterstock

Sardīnija pasludinājusi, ka piedāvā samaksu, lai cilvēki pārvāktos uz šo salu, vēsta medijs "The Independent". Sardīnija ir otra lielākā sala Vidusjūrā – tā ir nedaudz mazāka par Sicīliju, bet lielāka par Kipru un atrodas Itālijas rietumos.

Sardīniju apņem tirkīzzila jūra un ieskauj baltu smilšu pludmales; tā ir bagāta ar kultūru, ievērojamajiem kalniem un interesantām pilsētām, taču liela daļa jauniešu to pamet, lai atrastu sev darbu citviet.

Lai risinātu problēmu, ka salas nomales pamazām iznīkst, Sardīnijas valdība ārzemniekiem piedāvā 15 tūkstošus eiro, ja tie pārvāksies te dzīvot. Šie līdzekļi gan – 15 tūkstoši eiro – jāiztērē ēkas renovācijai kādā no ciematiem, kurā iedzīvotāju skaits ir mazāks par 3000. Šādi ciemi ir, piemēram, Galteli (Galtellì), kas atrodas netālu no populāras haikošanas vietas Tuttavista augstienes (Mount Tuttavista), un Kalaseta (Calasetta), kas ir slavens ar tīro, balto smilšu pludmalēm.

Tiem, kas piesakās uz pabalstu, jādzīvo Sardīnijā, to nevar izmantot kā vietu, kur atrodas brīvdienu māja.

Pēdējos gados Sardīnijas nomales komūnas ir panīkušas un ciemus pamet cilvēki. Izsludinātā programma paredzēta, lai palielinātu nomaļu populāciju un ciemiem dotu ekonomisku "atspērienu". "Esam radījuši apstākļus, lai jauni cilvēki varētu pārvākties un attīstītu šīs novārgušās teritorijas," saka Sardīnijas prezidents Kristians Solinas.

Šai reformai atvēlēti 105 miljoni eiro. Lai saņemtu pabalstu, vispirms nepieciešams deklarēties par Sardīnijas iedzīvotāju un tikai pēc 18 mēnešiem var pieteikties pabalstam.

Šī nav pirmā reize, kad Itālijas valdība piedāvājusi finansiālu atbalstu, lai mudinātu cilvēkus pārvākties uz kādu konkrētu vietu. Šī gada sākumā vairāki ciemi Kalabrijas reģionā piedāvāja līdz pat 28 000 eiro lielu atbalstu jauniem cilvēkiem, lai tie pārceltos te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!