Foto: Publicitātes foto
Vasara Lūznavā sāksies ar zaļumballi 3. jūnijā pulksten 19 muižas parkā. Zaļumballi ieskandinās Rēzeknes pūtēju kvartets, turpinās Igauņu ģimenes kapela, bet noslēgumā apmeklētājus eleganti un enerģiski izklaidēs grupa "Vectēva papirosi". Tāpat šajā sestdienā Lūznavas muižā sākas akcija "Apceļo Latvijas pilis un muižas 2023", informē Lūznavas muižas kultūras projektu vadītājaInga Žirgule

Akcija "Apceļo Latvijas pilis un muižas" visā Latvijā notiks jau 11. reizi. Šogad tajā piedalīsies 57 muižas un pilis, tostarp Lūznavas muiža. Akcija norisinās no 1. jūnija līdz 28. oktobrim. Savukārt, apmeklējot Lūznavas muižu jau 3. jūnijā, ir lieliska iespēja iesākt šīs vasaras ceļojumu.

Kā ierasts balle sāksies ar Rēzeknes pūtēju kvarteta koncertu. Pēc tam uzstāsies igauņu ģimene no Rēzeknes novada Gaigalavas ciema. Savukārt grupas "Vectēva papirosi" repertuārā ir labākie rokenrola un fankmūzikas skaņdarbi no visas pasaules, kā arī latviešu mūzikas pērles īpašajā "Papirosu" aranžijā.

Zaļumbaļļu tradīcija Latvijā nav izzudusi, tikai gadu gaitā mainījusies. Kādreiz zaļumballes notika teju katru nedēļas nogali, bet mūsdienās tās ir kļuvušas par lielāko svētku sastāvdaļu. Vasaras sezonas atklāšanas zaļumballe Lūznavas muižā nu jau ir ikgadējs notikums, kad dzīvās mūzikas skanējumā uz speciāli uzbūvētas grīdas ievalsēsim vasarā.

Zaļumballē var piedalīties ikviens, neatkarīgi no vecuma vai dejotprasmes, jo pasākumā var gan aktīvi dejot, gan skatīties, gan izbaudīt muzikālā vakara noskaņu.

Starp dejām būs iespēja baudīt arī karstmaizes (panini) un dzērienus, tāpat zaļumballes apmeklētājus aicina ņemt līdzi pledus un pretodu līdzekļus atpūtas brīžiem, kā arī savus piknika groziņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!