Foto: Shutterstock

18. jūnijā pulksten 9 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina piedalīties apmēram 22 kilometrus garā pārgājienā "Jāņu zāles meklējot". Pārgājiena laikā dalībnieki kopā ar gidi Inu Jurģi dosies meklēt jāņuzāles gan pļavās un laukos, gan mežos un saimnieku sētā.

Dalībnieki aicināti pulksten 8.55 uz Jelgavas autoostu, Pasta ielā 26, no kurienes pulksten 9 aties autobuss uz Emburgu. Ekskursantiem pašiem būs jāiegādājas biļete līdz pieturai "Šalkas". No šīs pieturas gides pavadībā grupa kājām dosies uz Vircavas pusi, baudot vasaras pielieto pļavu un lauku ainavu.

Vircavas muižas parka paēnā būs iespēja klausīties stāstos par sendienām un mūsdienām. Vircavas upītes krastā pārgājiena dalībnieki sastaps saimniekus un interesenti par papildu maksu (4 eiro), varēs piedalīties meistarklasē pārvaldnieka namā "Muižas istabas". Būs iespēja apmeklēt īpašu pļavu ar trejdeviņām zālītēm, uzzināt, kādas zāles ievākt gardas tējas baudīšanai, bet kuras piestāvēs Jāņu vainagam. Tālāk ceļš kājām vedīs uz Jelgavu, kur arī paredzēts pārgājiena noslēgums, savukārt tie, kuri ceļu uz Jelgavu nevēlas mērot kājām, varēs doties ar sabiedrisko transportu.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina ņemt vērā, ka pārgājiens un gida pakalpojumi ir bez maksas, savukārt ciemošanās saimniecībā un meistarklase, našķu iegāde ir par samaksu, tāpēc jāņem līdzi skaidra nauda.

Dalībnieku skaits ekskursijā ir ierobežots, tāpēc iepriekš nepieciešams pieteikties pa e-pastu tic@tornis.jelgava.lv vai tālruni 63005447.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!