Foto: Shutterstock
Ulko-Tammio sala Somijā pasludināta par pirmo tūristu salu, kurā nedrīkstēs lietot viedtālruņus, ziņo CNN. Lai gan daudziem ir grūti pretoties kārdinājumam ritināt sociālo tīklu ziņu lenti un arī atvaļinājumā pārbaudīt darba e-pastus, Ulko-Tammio aicina atpūtniekus ignorēt ekrānus un baudīt dabu.

Ulko-Tammio atrodas Somu līča austrumu daļā, Ziemeļvalstu nacionālajā parkā un valstī, kas sešus gadus pēc kārtas atzīta par pasaulē laimīgāko.

"Ulko-Tammio sala pie Haminas krastiem šovasar būs vieta, kur nevarēs lietot tālruni," CNN citē Matu Selinu, "Visit Kotka-Hamina" tūrisma ekspertu. "Mēs vēlamies aicināt atpūtniekus izslēgt savas viedierīces, apstāties un patiesi izbaudīt salas."

Viens no Somijas 41 nacionālajiem parkiem, Ulko-Tammio, ir cilvēku neapdzīvots, taču tajā mīt daudzi reti putni un augi, kurus apmeklētāji var manīt pārgājienā pa salas dabas takām vai no te esošā putnu torņa.

Piedalīšanās digitālajā detoksā tūristiem ir brīvprātīga, tomēr uzņēmuma "Parks & Wildlife Finland" darbinieki, kas apsaimnieko salu, cer, ka kampaņas rezultātā tūristi tiešām atvienosies no interneta un izbaudīt uz salas esošo floru un faunu.

"Tālruņa izslēgšana, dabas izzināšana un tikšanās ar cilvēkiem aci pret aci noteikti uzlabos jūsu garastāvokli un labsajūtu," uzskata Somijas Veselības un labklājības institūta psiholoģe un pētniecības vadītāja Sari Kasrēna. "Mēs pavadām neskaitāmas stundas, ritinot mūsu sociālo mediju ziņu lentas, tāpēc, atpūšoties no tām, jums būs vairāk laika jaunai pieredzei."

Uz salas apmeklētāji var nakšņot teltīs vai kotedžā, ko uztur "Parks & Wildlife Finland", bet nokļūt uz tās var, izmantojot privātu laivu, piepilsētas prāmi vai ūdens taksometru.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!