Foto: Publicitātes foto
Nelielās Austrijas kalnu pilsētiņas Glognicā apkārtnē aplūkojamas daudz varenas gotikas un baroka stila ēkas, tostarp pils ar 50 istabām un cietumu pagrabstāvā, kurā reiz dzīvojis izcilais komponists Volfgangs Amadejs Mocarts.

Ievērojamā pils "Schloss Stuppach" ir viena no retajām Lejasaustrijā, kas joprojām atrodas privātās rokās, liecina "Sotheby's Concierge Auctions" rīcībā esošā informācija. Jau pavisam drīz, 1. decembrī, pils nonāks izsolē un to būs iespēja iegādāties ikvienam. Iepriekš īpašuma vērtība tika lēsta par 12 miljoniem eiro, vēsta "The New York Post".

Pils celta 1130. gadā un, lai arī 15. un 17. gadsimtā piedzīvojusi rekonstrukcijas, tā lepni ainavā slejas jau 900 gadus. 11790 kvadrātmetrus plašajā ēkā ir 50 istabas (no kurām astoņas ir vannasistabas), kas piepildītas ar vērtīgām senlietām un antīkām mēbelēm. Visā īpašumā ir izsmalcinātas kristāla lustras, malkas kamīni un parketa grīdas. Savukārt īpašumam piegulošā teritorija ir 1,49 hektāri.

900 gadu laikā pilī pabijuši tādi slaveni cilvēki kā Napoleons Bonaparts, pāvests Pijs VI, princese Izabella fon Burbona-Parma, vēsta "Top 10 Real Estate Deals" autori.

Četrstāvu rezidencē ierīkots arī privātais teātris, bibliotēka, vairākas ēdamzāles, kapliča un pat pazemes cietums. Pils teritoriju ieskauj skaisti kopts dārzs ar dižiem kokiem, bet fonā slejas Austrijas Alpu dramatiskās virsotnes, vēstīts portālā "Uncrate". Pils atrodas vien aptuveni stundas brauciena attālumā ar vilcienu vai auto no Vīnes.

Tieši šajā pilī Mocarts strādāja pie skaņdarba "Rekviēms", kas mūsdienās tiek uzskatīts par vienu no vērtīgākajiem manuskriptiem pasaulē. Mocarts gan savu pēdējo šedevru nepaspēja pabeigt, jo 1791. gadā 35 gadu vecumā nomira. Kurš darbu nākamajā gadā pabeidza, aizvien ir viens no lielākajiem noslēpumiem mūzikas pasaulē.

Iepriekšējie pils īpašnieki īpašumu izmantojuši kā vietu, kur rīkot mūzikas priekšnesumus un lekcijas. Pašlaik ēkā atrodas vairāki neatkarīgi uzņēmumi, veikals, salons un teātris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!