Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Fitnesa treneris Lauris Mičulis ir vietējā "TikTok" slavenība, taču pretrunīgi vērtēta. Viņš mēdz visai skarbi izteikties par ļaudīm ar lieko svaru; nedod Dievs, ja cilvēks ir vēl arī slinks un cer novājēt ar kādiem brīnumpulveriem. Mičulis raidījumā "Par TO pašu" skaidro, kāpēc tik skarbi runā ar saviem sekotājiem, turklāt viņš atzīst: jā, tik tiešām eksistē cilvēki, kuri nekad nevarēs no liekā svara atbrīvoties. Pilns raidījums noskatāms "Delfi" satura abonentiem.

Raidījuma "Par TO pašu" jaunākajā epizodē runājam par sensitīvu tematu – lieko svaru. Vai 100 kilogramu smaga sieviete var tikt uzskatīta par skaistu? Vai tomēr viņa ir resna un slinka? Kur velkama robeža starp fifīgu apaļīgumu un resnumu?

Fitnesa treneris Lauris Mičulis ir tiešs: ja tev vēders karājas pāri biksēm, tas ir resnums, un lietas jāsauc īstajos vārdos. Savos "TikTok" video viņš visai skarbi izsakās par tiem, kuri gatavi darīt visu ko, tikai ne mazliet piepūlēties un sākt sportot. Mičulis, sirsnīgi smaidot, gan atzīst: tā viņš runā speciāli, jo tikai tā varot aizklauvēties līdz slaistu dvēselei, – nedaudz aizvainojot cilvēka ego.

"Man bijuši diezgan daudz komentāru, daudz vēstuļu," saka Lauris, labi apzinoties, ka skarbi vārdi daļu sekotāju noteikti aizvaino. Taču to atsver gadījumi, kad spītīgāks cilvēks tieši aizvainojuma fonā arī saņemas un sāk domāt par savu formu un veselību. Piemēram, nometot 10 kilogramus.

Tomēr tik tiešām esot tāda kategorija cilvēku, par kuriem smieties nedrīkst. Tie ir apaļīgie ļaudis, kuru liekajā svarā vainojama hormonālā puse. Saskaņā ar Mičuļa novēroto, ir daudz sieviešu vecumā ap 30 un 40 gadiem, kuras nekādi nevar novājēt nedz ar diētām, nedz kustēšanos. Viņām primāri būtu jāiet pie medicīnas speciālistiem un tikai tad uz sporta zāli, rekomendē Mičulis. Raidījumā viņš sniedz arī citus vērtīgus padomus ikvienam, kurš jau noguris nēsāt sev līdzi milzīgu lieko svaru.

Bet galu galā – vai tiešām visām būtu jābūt slaidām? Vīrieši taču neesot suņi, uz kauliem nekrīt! Arī par šo slaveno frāzi runājam raidījumā "Par TO pašu". Viesos: Lauris Mičulis, Kristīne Beitika, Kristiāna Lasmane un Liene Baltruka.

Epizodi klausies arī "Spotify" un "Apple" platformās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!