Foto: DELFI

"Tu paskaties uz sevi, pēc kā tu izskaties! Tu esi resna!" – šādus vārdus pēc darba pārrunām Siguldas pašvaldībā reiz dzirdēja pasākumu režisore Liene Baltruka, kurai tika liegts strādāt pie pašvaldības rīkotiem notikumiem viņas toreizējā izskata dēļ. Liene raidījumā "Par TO pašu" atklāti stāsta, kāda bija dzīve ar milzīgu lieko svaru, un kāda tā ir tagad – kad viņa atbrīvojusies no apmēram 60 kilogramiem. Liene to paveica ar kardinālāko no vājēšanas metodēm, proti, bariatriju. Raidījums pilnā garumā noskatāms "Delfi" satura abonentiem.

Raidījuma "Par TO pašu" jaunākajā epizodē atklāti un bez aplinkiem runājam par korpulentām dāmām – ciktāl tās ir veselības problēmas, ciktāl tomēr pašu slinkums un nevīžība. Viena no viešņām – siguldiete Liene – atzīst: dzīve slaida cilvēka ķermenī ir nesalīdzināmi vieglāka, turklāt ļoti mainījusies arī sabiedrības attieksme pret viņu. Vēl pirms gada Liene svēra 127 kilogramus, agrāk - 143. Viņa gājusi šobrīd tik modīgo ceļu svara samazināšanā, uz sadarbības un reklāmas nosacījumiem pakļaujot sevi kuņģa samazināšanai.

Raidījumā Liene stāsta par šausmīgu epizodi savā dzīvē – sievietei atteica darbu viņas izskata dēļ, lai gan potenciālais darba devējs Lieni uz pārrunām bija uzaicinājis pats. Tā bijusi Siguldas pašvaldība. "Es esmu režisors, es esmu aizskatuvē. Kam es traucēju? Es strādāju ar galvu! Un ne jau es uzprasījos uz pārrunām. Jūs paši mani pasaucāt," atceras Liene, kurai skaidri un gaiši tika pateikti iemesli, kāpēc darba tomēr nebūs.

Viņa saka, ka ļoti daudzi miesās kupli cilvēki darbā saskaras ar mobingu un bulingu. Taču bieži vien tuklie ļaudis izvēlas nēsāt masku, viņi daudz joko par sevi un rada iespaidu, ka liekais svars viņiem nav nekāda problēma. Tā esot tikai izlikšanās un aizsargbarjera, lai pasargātu sevi no sabiedrības ļaunuma, spriež šobrīd slaidā Liene.

"Par TO pašu" studijā viesojas arī Kristīne Beitika – influencere, kura saņem naida vilni ikreiz, kad publisko kādu attēlu vai "storiju" ar ēdienu. Arī Kristīnei ir ko teikt par lieko svaru. Studijā arī uztura lietpratēja Kristiāna Lasmane, kura atklāti saka: sieviete ar 100 kilogramu svaru nevar būt skaista, viņa drīzāk raisa līdzjūtību... Savus uzskatus pauž arī tiktokeris un fitnesa treneris Lauris Mičulis, kurš vieš skaidrību par resnuma iedabu – kad tas ir nolaidība un kad – veselības problēmas. Jā, esot tādi cilvēki, kuri nekad nenotievēs, lai vai kā censtos.

Raidījums pilnā garumā skatāms "Delfi" abonentiem šeit.

Jauno epizodi klausies arī arī "Spotify" un "Apple" platformās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!