Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

"Delfi" raidījuma "Par TO pašu" jaunākajā epizodē runājam par sievieti un lieko svaru. Kur beidzas apaļīgums un sākas resnums? Ko darīt visām tām dāmām, kuras arī grib būt pieprasītas influenceres, taču īsti neatbilst vispārpieņemtajam skaistules tēlam? Influencere Kristīne Beitika šobrīd aktīvi tievē un viņai ir skarbs vārds sakāms tā dēvētajiem "heiteriem". Pilns raidījums noskatāms "Delfi" satura abonentiem.

Bijusī "Māmiņu kluba" vadītāja, šobrīd influencere ar gandrīz 24 tūkstošiem "Instagram" sekotāju, uzskata, ka viņa neko daudz neatšķiras no daudzām citām Latvijas sievietēm. Piemēram, pludmalē viņa nav ne lielāka, ne mazāka par citām. Taču gluži cita aina paveras sociālajos tīklos. Tur lietotāji tiek "baroti" ar ideāla auguma sieviešu attēliem.

Beitika prāto, ka sociālo tīklu algoritimi lielā mērā nosaka to, ko lietotājs redz. Tātad: ja tavā "burbulī" rādās tikai perfektie cilvēki un tas tevi kaitina, būtu no daudziem profiliem jāatseko.

Viņa ir spiesta jo sevišķi rūpīgi piedomāt pie sava digitālā satura, proti, attēli un "storiji" ar ēdienu visbiežāk tiekot uztverti saasināti. Cilvēki viņai nebeidz norādīt, ka pieklātos piedomāt pie tā, ko viņa ēd un kā viņa ēd. Sak, korpulents cilvēks nedrīkst ēst, kur nu vēl ēst neveselīgi! Taču Beitika uzskata, ka drīkst gan. "Jā, arī lielāki cilvēki mēdz ēst," raidījuma "Par TO pašu" studijā argumentē influencere.

Naidīgi komentāri no svešām sievietēm ir Beitikas ikdiena. Reiz viņa nosprieda, ka kāda komentētāja ar savu vārda brīvību aizgājusi par tālu, tāpēc vērsusies Valsts policijā. Beitikai šķitis, ka policisti tikai pasmiesies, tomēr iesniegums no viņas pieņemts. Tiesa, tas nebeidzās ar sūrām nepatikšanām komentāru autorei.

"Par TO pašu" studijā viesojas vēl viena influencere – Liene Baltruka, kura vēl nesen svēra 143 kilogramus, bet nu "influencē" bariatriju. Uztura lietpratēja Kristiāna Lasmane atklāti saka: sieviete ar 100 kilogramu svaru nevar būt skaista, viņa drīzāk raisa līdzjūtību... Savus uzskatus pauž arī tiktokeris un fitnesa treneris Lauris Mičulis, kurš vieš skaidrību par resnuma iedabu – kad tā ir nolaidība, bet kad – veselības problēmas. Jā, esot tādi cilvēki, kuri nekad nenotievēs, lai vai kā censtos.

Raidījums pilnā garumā skatāms "Delfi" abonentiem šeit.

Jauno epizodi klausies arī arī "Spotify" un "Apple" platformās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!