Foto: Vida Press
Mērija Keita un Ešlija Olsenas lielai daļai ļaužu saistās ar Mišelas lomu no populārā seriāla "Pilna māja", taču pagaidām dvīnes aktrišu karjerai pielikušas punktu, aktīvi darbojoties modes biznesā. Tā kā māsām šodien aprit 31 gads, piedāvājam nelielu ieskatu viņu ceļā līdz pasaules slavai.

Jau pavisam agri jeb vien nieka deviņu mēnešu vecumā abas māsas nokļuva popularitātes spozmē, piedaloties seriālā "Pilna mājā" ("Full House"). Viņas atveidoja ģimenes jaunāko atvasi Mišelu. Seriāls ilga astoņus gadus, kuru laikā abas māsas iemīļoja ne tikai ļaudis Amerikā, bet arī citviet pasaulē.

Foto: Reuters/Scanpix

12 gadu vecumā jaunās meitenes bija iemantojušas atpazīstamību gandrīz visā pasaulē. Noteikti jāizceļ seriāls "Kā divas ūdenslāses" ("Two of a Kind"), kurā šoreiz māsas iejutās katra savā tēlā. Runājot par filmām, pirmo reizi uz lielajiem ekrāniem māsas bija redzamas 1995. gadā filmā "It Takes Two". Atskatoties atpakaļ, Mērija Keita teikusi, ka abām ar māsu ir paveicies, ka viss dzīvē iegrozījies tieši tā, un nekā citādi, jo mīlestība pret darbu ritot abām asinīs.

Foto: Vida Press

2004. gads dvīnēm bija ražīgs. Viņas nolēma paplašināt savas zināšanas, iestājoties universitātē Ņujorkā, nāca klajā savu otro filmu "New York Minute", kā arī iegādājās atlikušo daļu kompānijas "Dualstar" (tā bijusi viņu kompānija jau kopš sešu gadu vecuma, tomēr viņām līdz tam pār to nav bijusi absolūta vara), kļūstot par tās vienīgajām īpašniecēm. Jāpiebilst, ka ne viss bijis tik rožaini, jo šajā laikā Mērija Keita devās uz rehabilitācijas centru, lai atkoptos no ēšanas traucējumiem un tiktu galā ar veselību bendējošo anoreksiju. Turklāt tieši šajā gadā viņa izšķīrās arī no drauga. Līdz ar šo un "Dualstar" īpašnieces titula iegūšanu, Mērija Keita pameta universitāti, lai varētu koncentrēties un laiku veltīt biznesam.

Ešlija un Mērija Keita kļuva par mazo meiteņu elku. Viņu sejas un vārdi parādījās it visur – tika izveidota pat apģērbu kolekcija un videospēles, slavinot jaunās māsas.

Slavas meklējumi citās sfērās – modes bizness un grāmata

Foto: AP/Scanpix

Jāatzīst, ka māsas nav svešas arī ar modi. Un tieši šī ir pasaule, ar ko šobrīd sevi saista Olsenas.

2006. gadā viņas izveidoja savu zīmolu "The Row", sperot pirmos soļus augstās modes telpā. Jāsaka, ka viņu zīmols izpelnījies diezgan lielu atzinību un tika augsti vērtēts modes pasaulē, izcīnot dažādas balvas.

2007. gadā izdevums "Forbes" Mēriju Keitu un Ešliju atzīmēja kā 11. bagātākās sievietes šovbiznesā. Viņu bagātības tolaik bija mērojamas aptuveni 100 miljonos dolāru vērtībā.

2008. gadā māsas sevi centās pierādīt vēl iepriekš neiepazītā pasaulē, izlaižot grāmatu ar nosaukumu "Influence". Šajā darbā jaunietes vēlējās iepazīstināt lasītājus ar māksliniekiem un dizaineriem, kas iedvesmojuši viņas pēdējā desmitgadē. Jāatzīst, ka arī šis Olsenu projekts guva panākumus. Grāmata kļuva par bestselleru.

Foto: Reuters/Scanpix

Būtiski pieminēt arī Mērijas Keitas Olsenas saistību ar aktieri Hītu Ledžeru, kurš traģiski gāja bojā 2008. gadā. Par nāves iemeslu tika atzīta nejauša dažādu medikamentu pārdozēšana. Kā vēsta vairāki avoti, Hīta komanda pirms policijas izsaukšanas no pāragri aizgājušā aktiera telefona centusies sazināties ar Mēriju Keitu. Aktrise mīklainos apstākļus pēc tam komentēt atteikusies.

Foto: AFP/Scanpix

Mērija Keita ik pa laikam atgriezās TV ekrānos, piemēram, seriālā "Weeds", "Samantha Who?", kā arī filmā "The Wackness" un "Beastly". Tomēr Ešlija karjerai ekrānos pielika punktu daudz ātrāk.

Kā daudziem zināms, nupat seriāls "Pilna māja" ir atgriezies TV ekrānos ar nosaukumu "Pilnāka māja". Tomēr šoreiz – bez dvīnēm. Ziņas par seriāla iznākšanu neizpalika bez jezgas. Liels tracis bija sanācis ap to, ka brīdī, kad tika izziņots par seriāla atgriešanos, māsas bijušas sašutušas, stāstot, ka neviens viņas nav lūdzis pievienoties šim projektam. Tomēr, kā vēlāk skaidroja seriāla veidotāji, ziņa par šādu iespēju tika nodota dvīņu komandai, un tā solījusies jaunumus paziņot māsām. Taču ziņu "kurjeru" virkne acīmredzot izrādījusies par apjomīgu, jo radās varens pārpratums. Protams, pēc tam seriāla komanda izskaidrojusi radušos kļūmi un piedāvājusi māsām Olsenām dalību seriālā, tomēr dvīnes atteikušās.

Olsenu mīlas dzīve – simpātijas pret gados vecākiem vīriešiem

Foto: Vida Press

Gan Mērija Keita, gan Ešlija, kā var secināt pēc abu māsu izvēlēm, priekšroku dod tieši vecākiem kungiem.

Mērija Keita un franču baņķieris Olivjē Sarkozī pēc trīs gadu attiecībām mija gredzenus 2015. gadā. Jāpiebilst, ka Olivjē ir vecāks par Mēriju Keitu. Ja viņa šogad svin savu 31 dzimšanas dienu, tad Olivjē maijā sasniedza 48 gadu vecumu. Noslēdzot laulību, jaunības dienu aktrise un modes eksperte ieņēma arī vēl līdz šim neierastu lomu. Viņa iejūtas pamātes lomā. Nesenā intervijā Mērija Keita atzinusi: "Man ir vīrs, divi audžubērni un dzīve!" Viņa skaidrojusi, ka pēc darba, ir normāli, ja viņai jāgatavo pusdienas ģimenei. Taču būtisks esot līdzsvars itin visā – svarīgi atrast arī savu aizraušanos. Piemēram, Mērijai Keitai tā ir jāšana ar zirgiem brīvdienās.

Tiesa, šī gada laikā ārzemju medijos arī izskanējušas baumas, ka pāris ir gatavs un ļoti vēloties kopīgu atvasīti. Turklāt daži mediji maijā jau apsveikuši jaunos vecākus. Pagaidām pāris nav nedz apstiprinājis, nedz noliedzis jaunumus.

Foto: Vida Press

Runājot par Ešlijas mīlas dzīvi, lai arī klīst runas, ka viņa kādā dzīves posmā bijusi kopā arī ar slaveno aktieri Džaredu Leto, pēdējās attiecības, kas parādījās mediju uzmanībā, saistītas ar finansistu Ričardu Saksu, kurš ir 58 gadu vecs. Lai arī abi kādu laiku parādījās kopā dažādos pasākumus, 2017. gada martā izskanēja runas, ka pāris ir šķīries, jo Ešlija šobrīd vairāk vēlas koncentrēties uz savu karjeru modes pasaulē.

Jāatzīst, ka māsas cenšas norobežoties no publicitātes, reti izvēloties runāt ar medijiem, turklāt arī nereģistrējoties sociālajos tīklos.

Foto: Vida Press

Raksta tapšanā izmantota informācija no "Biography", "Usmagazine", "Eonline", "The Edit", "Dailymail", "Popsugar".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!