Foto: Privātais arhīvs
"Latvijā nejūtos novērtēta," – tā teic 35 gadus vecā Diāna Džaviza, par spēcīgāko pašmāju ultramaratonu skrējēju dēvētā sportiste, kas pirms deviņiem gadiem pārcēlās uz dzīvi Austrijā. Šogad viņa savu vārdu kārtējo reizi ierakstīja vēstures grāmatās, otro gadu pēc kārtas uzvarot vēsturiskajā Spartatlonā – skrējienā no Atēnām līdz Spartai, kurā jāpieveic 246 kilometru distance. Sarunas laikā Diāna atklāj, ka ar Latvijas karogu uz pleciem viņa vairs nefinišēs... Salacgrīvā dzimusī skrējēja ir ne tikai sportiste, bet arī mamma 12 gadus vecajai Jūlijai. Un viņa skaidri zina savas robežas – tās neizslēdz iespēju, ka skriešana kādā brīdī tiks nostumta ikdienas prioritāšu pēdējā vietā.

Salacgrīvā dzimusī skrējēja ir ne tikai sportiste, bet arī mamma 12 gadus vecajai Jūlijai. Un viņa skaidri zina savas robežas – tās neizslēdz iespēju, ka skriešana kādā brīdī tiks nostumta ikdienas prioritāšu pēdējā vietā.

Sarunas laikā Diāna gan atklāj, ka ar Latvijas karogu uz pleciem viņa vairs nefinišēs... "Austrieši atšķirībā no latviešiem novērtē manus panākumus, piemēram, Austrijas Vieglatlētikas savienība uzaicināja mani īpašās vakariņās par godu Spartatlonam. Neesmu austriete, bet viņi vienmēr mani atceras – uzraksta, ka ļoti priecājas par maniem sasniegumiem. Es vienmēr palikšu latviete, tas ir skaidrs, bet vairs nevēlos skriet zem Latvijas karoga, jo tas netiek novērtēts," saka Diāna.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!