Foto: DELFI

Jautājums: Labdien! Jau gadus divus mans vīrs (46 gadi) apmeklē iepazīšanās portālus, sarakstās, sazvanās, piedāvā randiņus citām sievietēm. Uz maniem pārmetumiem atbild, ka viņš tikai spēlējoties, ka tas ceļot viņa potenci, viņam labāk izdodoties sekss ar mani. Kā labāk rīkoties šādā situācijā?

Atbild psihoterapeits Dr. Andris Veselovskis (konsultācijas Rīgā, Maiznīcas ielā 12-1; pieteikšanās pa e-pastu: andrisvesel@inbox.lv vai telefonu: 29448680):       

Atbilde: Ja vīrs meklē attiecības ārpus ģimenes, tas nozīmē, ka jūsu abu attiecībās ir izveidojusies plaisa. Plaisa attiecībās parasti liecina par to, ka laulāto intereses, dzīves mērķi ir kļuvuši atšķirīgi vai arī ir uzkrājusies nerisinātu problēmu nasta. Nerisinātās problēmas parasti ir gadiem krāts aizvainojums, nespēja vienam otru saprast, grūto jautājumu nerisināšana.

Ja laulāto intereses un dzīves mērķi ir kļuvuši atšķirīgi droši vien ir labāk katram atrast piemērotāku dzīvesbiedru.

Ja abi grib saglabāt attiecības, tad uzkrājušās problēmas ir jārisina un jāpārvar.

Konkrētajā gadījumā Jums būtu jāsaprot, kas jūsu abu attiecībās ir slikti. Ir jācenšas pēc iespējas vairāk darīt kopā. Ir jācenšas dalīties ar savām sajūtām un interesēties par vīra domām un sajūtām. Svarīgi ir neiestigt savstarpēju pārmetumu karā, bet mēģināt saprast, kāpēc nespējat vairs justies labi viens ar otru. Par to būtu jācenšas runāt mierīgi un draudzīgi. Jāapspriež ko un kā jūs varētu darīt abi kopā, un kas traucē to darīt.

Ja savstarpējās sarunas nesokas abi varat iet pie psihoterapeita. Psihoterapeits varētu palīdzēt sākt saprast vienam otru. Ir pilnīgi skaidrs, ka vīra paralēlās attiecības nekādi nerisina jūsu abu attiecību problēmas. Drīzāk tā ir bēgšana no jūsu abu attiecībām.

Visu labu vēlot, Dr. Andris Veselovskis.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!