Foto: DELFI
Amerikāņu zinātnieki veica pētījumu, kura rezultātā tika apgāzts stereotips, ka vīrieši domā tikai un vienīgi par un ap TO. Proti, Kinsija Institūta veiktajā aptaujā tika noskaidrots, ka ilglaicīgās attiecībās vīrietim nepieciešami glāsti un skūpsti, ne tikai sekss. Savukārt, sievietēm – ar vien būtiskākas kļūst seksuālās attiecības. Tā raksta The Daily Telegaph.

Minētajā pētījumā piedalījās vairāk nekā 1000 pāru no piecām pasaules valstīm (ASV, Japānas, Vācijas, Spānijas un Brazīlijas) vecumā no 40 līdz 70 gadiem. Aptaujātie pāri vidēji dzīvoja kopā vismaz 25 gadus.

Pētījuma dalībniekiem tika jautāts par attiecību pēdējo mēnesi – cik daudz tie ir skūpstījušies, apskāvušies, cik bieži bijis sekss un cik laimīgi tie jūtas savās attiecībās.

Pētījumā rezultātā tika atklāts: jo ilgākas ir sievietes attiecības ar vienu partneri, jo sievietēm svarīgāks kļūst sekss. Kamēr sievietēm glāstu daudzums uz viņu laimi un apmierinātību ar attiecībām spēlē mazu lomu, tikmēr vīriešiem, kuri bieži skūpstījušies un apskāvušies ar savu partneri, tas ir ļoti svarīgi – tie jūtas trīs reizes laimīgāki par vīriešiem, kuri savās attiecības negūst pietiekamu glāstu un skūpstu devu.

Gan sievietes, gan vīrieši atzina: jo ilgākas ir viņu attiecības, jo labākas kļūst viņu seksuālās attiecības. Piemēram, attiecību pirmajos 15 gados sievietes ir ievērojami mazāk seksuāli apmierinātas nekā vīrieši. Tomēr vēlāk apmierinātība pakāpeniski pieaug. Un vīrieši ir laimīgi, zinot, ka sievas gūst aizvien lielāku apmierinājumu no seksa.

Aptaujātie pāri atzina, ka ir laimīgi privātajā dzīvē. Turklāt, sievietes uzsvēra, ka ir apmierinātas ar seksuālo dzīvi, bet vīrieši - apmierināti ar savām attiecībām kopumā.

Pētījuma organizatori šādus rezultātus skaidro ar to, ka pirmajos 15 pāra kopdzīves gados, sievietes uzmanības centrā ir rūpes par māju un bērniem, kas neļauj pilnībā atslābināties un baudīt mīlas priekus. Šādi rezultāti ir pārsteiguši pašus organizatorus. Atliek vien secināt, ka pieņēmumi par dzimumiem un to savstarpējām attiecībām – ir maldīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!