Foto: PantherMedia/Scanpix
Darbaholisms kā vīrieša rakstura iezīme pirmajā skatījumā varētu šķist pat ļoti pozitīva iezīme – tas ir krietni labāk nekā slaists un liekēdis! Turklāt, ja viņš daudz strādā, tad jau daudz arī nopelna, un tas nepārprotami ir pluss. Un ja jau viņš visu laiku ir darbā, tad citām sievietēm viņam laika arī nepietiks, un nebūs nekādas regulāras sēdēšanas ar draugiem bārā. Tiesa, visdrīzāk draugu viņam arī nebūs. Nodzīvojot kādu laiku ar darbaholiķi, sieviete sāk nogurt no šāda dzīves ritma.

Viņš aiziet uz darbu, kamēr jūs vēl guļat, un atgriežas, kad jūs jau guļat. Pat ja jūs viņam pazvanīsiet uz darbu, lai padalītos ar iespaidiem vai lūgtu padomu, nez vai viņš jums veltīs vairāk par vienu minūti. Un ko nu tur runāt par kopīgu laika pavadīšanu. Teātra apmeklēšana, izstāžu apmeklēšana, kino, pastaigas pa parku - par to var aizmirst. Pat kopīga TV skatīšanās vai vienkārši pabūšana kopā tiks uztverta kā lieka laika tērēšana. Un, ja jums tāda dzīve ir apnikusi, bet jūs mīlat savu vīrieti un negribat no viņa šķirties, tad ir jāmēģina to visu mainīt.

Pirmkārt jau jums ir jāpiepilda pašai savu dzīvi. Ja nav ar ko nodarboties brīvajā laikā, un jūs to pavadāt nemitīgi gaidot, kad jūsu vīrietis pārnāks no darba, tas nenesīs nekādu labumu ne jums, ne viņam. Izvēlieties sev kādu tīkami nodarbi, apmeklējiet sporta klubu vai baseinu, sāciet nodarboties ar mākslu vai dejām.

Tiecieties ar draudzenēm un apciemojiet vecākus. Ja jūsu dzīve būs interesanta un piepildīta, tad jūs tik ļoti netracinās jūsu otrās puses aizņemtība. Pie tam, tiekoties jums vienmēr būs ko pastāstīt, tā vietā, lai bārstītu pārmetumus, ka viņš atkal ir nokavējis vakariņu laiku vai atcēlis kopīgu došanos ciemos.

Skandāli nepalīdzēs atrisināt problēmu, bet vienīgi to saasinās. Ja vīrieti mājās gaidīs tikai skandāli un pārmetumi, viņš sāks aizkavēties darbā vēl ilgāk, lai tik izvairītos no liekas attiecību skaidrošanas mājās. Tomēr aprunāties jums ir nepieciešams. Izvēlieties brīdi, kad viņš būs mierīgs, atpūties, piemēram, brīvdienā, uzaiciniet uz lietišķu tikšanos pašu virtuvē. Mierīgi izskaidrojiet, ka jums trūkst viņa uzmanības. Patiesi un tieši izstāstiet kā jūs jūtaties. Cilvēks, kurš ir pieradis dzīvot lietišķās attiecībās, mājienus nesapratīs! Norunājiet konkrētu laiku, kuru pavadīsiet kopā. Tas atgādina darījumu, tātad ietilpst viņa pasaules uztverē.

Nekautrējieties paust savas jūtas. Lai viņš zina, ka mīlat. Darbaholiķi slīcina sevi darbos, jo nav iemācījušies atpūsties. Arī šeit sieviete var palīdzēt. Svarīgākais, atpūtas brīžos ļaut vīrietim justies labi, lai atpūta ir ne tikai patīkama, bet neaizmirstama.

Neslinkojiet kādreiz pamosties agrāk, lai pagatavotu brokastis vai nodarbotos ar seksu. Lai kāds darbaholiķis arī jums blakus nebūtu, viņš to noteikti novērtēs. Galu galā, iespējams, tieši seksa dēļ viņš padomās - vai nav vērts mainīt savu darba grafiku!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!