Foto: AFP/Scanpix
Jebkurš vīrietis paziņos, ka regulārs sekss ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem ilglaicīgām attiecībām ar sievieti. Kad sieviete atsaka vīrietim, nenorādot nekādus jēdzīgus argumentus, vīrieti tas dzen strupceļā. Kāpēc sievietes atsakās no seksa? Dažkārt sievietes to vienkārši nevēlas – un viss. Taču biežāk atteikums tiek pamatots ar kādiem apslēptiem un ne visai skaidriem iemesliem. Citiem vārdiem sakot – atteikums slēpj zināmu vēstījumu pasaulei un vīriešiem. Te mēģinājums dažus no tiem atšifrēt:

1. Sieviete ir uzvilkta

Foto: PantherMedia/Scanpix

Neizrunāts un apspiests aizvainojums uz partneri ir visizplatītākais iemesls, kāpēc sievietes atsaka saviem partneriem tuvību. Ja laulātais draugs ir aizvainojuma cēlonis - tad seksa liegums laulenim ir sen pārbaudīts un ārkārtīgi izplatīts veids, kā sodīt vaininieku. Ja laulenis nav pie vainas, bet neapmierinātības iemesls slēpjas kādos citos apstākļos, tad ir vērts atcerēties par psiholoģijas un uztveres atšķirībām.

Aizkaitināta, nelīdzsvarota, bēdīga un nogurusi sieviete galīgi nav noskaņota erotiskai akrobātikai uz pēļiem, kamēr tādā pašā stāvoklī esošam vīrietim nav nekādu problēmu novirzīt savas emocijas pavisam citā gultnē un ķerties klāt aktīvam seksam - vienkāršam, bez kā lieka, toties ar garantētu rezultātu - orgasmu. Sieviete nekad nepārnesīs savas negācijas uz gultu. Sieviete centīsies atbrīvoties no negatīvajām sajūtām pirms nokļūt mīļotā vīrieša apskāvienos gultā. Gudrs vīrietis uztver šo psiholoģisko atšķirību.


2. Sieviete pašapliecinās


Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja jau kuro reizi vīrietim tiek atteikts ”saldais ēdiens", tad viens no iespējamiem iemesliem - sieviete vēlas pašapliecināties un sajust savu spēku un varu pār stipro dzimumu. Viņa vēlas parādīt, kas mājā ir saimnieks. Ja vien attiecībās eksistē saitīte, kas, kas pārvērš vīriešus paklausīgās marionetēs, tad tas ir sekss. Un marionetes aukliņas te rausta sieviete un tikai sieviete.

Ļoti bieži sieviete tādi kompensē savu bezspēcību citās dzīves un attiecību sfērās - piemēram, viņai ir negants priekšnieks, draudzenes, kas viņu nemitīgi apspiež, pie vainas var būt arī pārāk norūpējusies māte, kas joprojām pievērš meitai pārāk lielu uzmanību.

Vīrietis, kas vēlas iespējami ātri tikt pie deserta, rīkosies gudri, ja atklāti un nebaidoties paziņos sievietei, ka līdzīgu viņai pavedināšanas mākslā nav, un tuvāko 100 gadu laikā viņai konkurentes nav gaidāmas un iespējamas. Šis padoms tiešām strādā.

3. Sievietes manipulē


Foto: PantherMedia/Scanpix

Šķiet, visnejēdzīgākais sievišķais triks ir mēģināt iegūt sev labumus apmaiņā pret seksu. Visai bieži atteikums seksam ir pēdējais līdzeklis, ko sieviete izmanto, kad saprot - visi citi argumenti ir bezspēcīgi. Iemesli, kāpēc sievietes nolaižas līdz tamlīdzīgām manipulācijām, ir nopietni - diez vai tas ir strīds par to, kāpēc vīrietis atkal nav iznesis miskasti.

Pats vieglākais veids, kā risināt problēmu, vienkārši dot sievietei to, kas viņai ir nepieciešams. Utopiskāks variants - mēģināt apelēt pie viņas veselā saprāta un paskaidrot, kāpēc tas vai šis nav iespējams. Tāpat var ”iet uz mierizlīgumu" - piedāvāt vietā kaut ko līdzvērtīgu. Ja arī tas nepalīdz - vīrietim atliek tikai gaidīt vai tikt ar sevi galā pašam.


4. Sievietei ir garlaicīgi


Foto: PantherMedia/Scanpix

Nav skaidrs, kāpēc, bet ir sievietes, kurām viss ir apnicis seksuālajā dzīvē, bet kuras kategoriski atsakās apspriest šīs problēmas ar savu partneri. Tā vietā viņas klusē kā partizāni un bieži vispār nosaka seksam pilnīgu boikotu. Ir sievietes, kuras izjūt īstas mokas no domas vien, ka ”būs jārunā par to". Vīrietim var tā arī palikt noslēpums, kāpēc viņš nevēlas runāt ”par to", ja viņš ”to visu" jau neskaitāmas reizes ir redzējis.

Parasti vīrietis noteikti būs pacietīgs un izdomas pilns. Viņš pieslēgs TV kanālus pieaugušajiem, noliks uz galdiņa atbilstošus žurnālus. Viņš pierunās sievieti veikt aizraujošu šopingu seks-veikalā un trīskāršos glāstus un apkampienus.

Gudrs vīrietis neko nepieslēgs un nenoliks uz žurnālu galdiņa. Viņš tikai nopirks savai sievietei pērļu virteni vai gredzentiņu ar nelielu caurspīdīgu akmentiņu... un skumjas un garlaicība zudīs. Momentā.


5. Sieviete ir nogurusi


Foto: PantherMedia/Scanpix

Pasaule turās uz trauslajiem sievietes pleciem - kurš gan to apstrīdēs? Dažkārt nogurusī sieviete vēlas pievērt acis uz kādām minūtēm un palikt vienatnē. Tikmēr viņas otra puse aktīvi liek saprast, ka ”nebūtu slikti, ja varētu...." - un vētra klāt!

Gudrs vīrietis spēs vienoties ar savu libido. Un tā vietā, lai ko pārmestu draudzenei, viņš pagatavos viņai putu vannu - atļaus sievietei atpūsties un izgulēties. Vi;n;s pārvērtīsies par labo samarieti un veselu vakaru veltīs relaksējošiem pasākumiem. Un, ja sieviete aizmigs, viņš ”saņems pats sevi rokās".


6. Sievietes krāpj


Jā, tā tiešām var izrādīties patiesība. Kā likums, sieviete, kurai ir parādījies mīļākais,  ar kuru viņai ir pa īstam labi, absolūti nav noskaņota seksam ar iepriekšējo partneri.

Gudrs vīrietis neizdarīs priekšlaicīgus secinājumus pēc tam, kad sieviete būs atteikusi viņam seksu. Ja viņa aizdomas augs augumā, viņš mierīgi centīsies aprunāties ar partneri un uzmanīgi viņu uzklausīs. Ja pēc sarunas sekos šķiršanās, viņš to uztvers filozofiski.

Nobeigumā atļausimies dot padomu vīriešiem - sievietes bēguļo no seksa tikai viena iemesla dēļ - ja jūs ļaujat viņām to darīt. Tāpēc vienmēr būs labāk problēmu apspriest nekā skatīties uz sievietes kājām, sakrustotām kā klints, un domāt - sazin' kas varētu būt atgadījies....?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!