Foto: PantherMedia/Scanpix
Cilvēki dažādos vecumos ir prātojuši, kā būtu veidot attiecības ar kādu, ar kuru šķietami to nedrīkst darīt. Parasti tas ir jau sen zināms cilvēks, kura iespējamā kļūšana par partneri vien liek ceļiem ļodzīties un pār ķermeni skriet patīkamām skudriņām.

Tas, protams, pievelk, jo drauga iespējamā pārtapšana partnerī ir kā aizliegtais auglis - ja nedrīkst, tad vajag vēl vairāk.

"Draudzība ar cilvēku, kas šķiet emocionāli un fiziski simpātisks, ir jokaina lieta. Daudzi vēlas pārvarēt šo robežu, bet ne vienmēr mēs esam gatavi tam, ka tas var arī neizdoties," portālā "Cupid's Pulse" norāda psiholoģe Ramāni Džarvasula, "tas gan nenozīmē, ka tas nekad nav iespējams, jo daudzas attiecības sākas tieši kā draudzība, taču, lai tas notiktu, ir jāsagatavojas."

Aizliegtie ābolīši:

Ar kolēģiem

Pirmais solis ir pārbaudīt, vai arī viņi ir kaut kā izrādījuši, ka vēlas darba attiecības pārvērst par ko intīmāku. Vienlaikus jāpiedomā arī pie tā, kā tāds scenārijs varētu ietekmēt tavu darbu un reputāciju.

Ir ļoti svarīgi pārrunāt jau iepriekš, kas notiek, ja attiecības nav veiksmīgas. Vai tādā gadījumā darbā būs iespējams saglabāt iepriekšējo draudzību? Vai turpmākā saskarsme būs iespējama, lai tā netraucētu ikdienas darbu? Jābūt gataviem arī ļaunākajam scenārijam, kā dēļ vienam no jums darbavieta būs jāmaina.

Pat, ja viss izdodas, ir jāspēj nodalīt savu profesionālo un darba dzīvi. Pārnest personīgās simpātijas uz darbu var būt kaitīgi karjerai, bet vēl sliktāk ir ar darba problēmām aizpildīt privāto telpu. Ja tas neizdodas, attiecības visdrīzāk nolemtas ātrai lejupslīdei.

Ar draugiem

Draugi un sekss neiet kopā, tomēr pat to apzinoties, daudzi robežu pārkāpj. Lai gan šķiet, ka tā nebūs un mēs taču sevi spējam kontrolēt, pēc pārgulēšanas vairs nekad nav iespējams palikt tikai draugiem, kuri kopā spēj labi pavadīt laiku.

Pat ja tev jūtas nebūs, iespējams otrs to būs uztvēris nopietnāk. Ja nedomā veidot neko nopietnu, labāk nemaz neriskēt.

Gadījumā, ja draugu vēro ar rozā brillēm un jau sen gribi uzsākt romantiskas attiecības, visticamāk viņu pazīsti pietiekami, lai saprastu, vai arī no otras puses varētu būt kādi nopietni nolūki.

Psihologi iesaka attiecību iespējamu pāriešanu nākamajā fāzē nepārrunāt ar potenciālo partneri, jo konsultācija var tikai padziļināt jūsu draudzību, bet ne iekvēlināt jūtas. Drīzāk izmaini savu ikdienas uzvedību un rīkojies romantiskāk. Ja otra puse uz to nereaģē, visticamāk nav vērts turpināt centienus pirms draudzība nav sabojāta pavisam.

Ar draugu bijušajiem un bijušajām

Nekad, nekad to nedari. Pasaulē ir ārkārtīgi maz pozitīvu piemēru šāda veida attiecībām, turklāt parasti skandāli ir daudz lielāki nekā emocionālais ieguvums.

Partneri mūsdienās mainās bieži, tomēr draugi ir uz mūžu (vai vismaz ilgāku dzīves periodu), tāpēc pirms riskē iepīties šādās attiecībās, pārdomā, cik dārga ir tava draudzība ar cilvēku, kurš ir šķīries no tava topošā partnera vai partneres.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!