Foto: stock.xchng
Gandrīz katrās attiecībās ar laiku rodas konflikta situācijas, kā arī periodiska neapmierinātība ar sava partnera rīcību. Šādos gadījumos pāra sapratni un attiecību harmoniju stiprina savstarpējā uzticēšanās

Tā ir viens no būtiskākajiem elementiem attiecību ilgtspējā, jo nodrošina sekmīgu pāra komunikāciju vienam ar otru, kā arī atvieglo nesaskaņu atrisināšanu.

Lai attīstītu savstarpējo uzticēšanos ne tikai attiecību sākumā, bet arī nostiprinātu to jau ilgākas kopdzīves periodā, ikdienā pielietojami pāris vienkārši paņēmieni, kas attiecīgi veicinās arī pāra savstarpējo tuvību:


Ļauj randiņu izplānot viņam!


Foto: PantherMedia/Scanpix

Nav noslēpums, ka māku uzticēties vienai pusei ir jāapgūst, savukārt otrai - jānopelna. Tā ir likumsakarīgs rezultāts atbalstošai un uzticēšanās vērtai rīcībai, kas vēsta - uz šādu cilvēku var paļauties!

Tādēļ, lai savam partnerim dotu iespēju sevi pierādīt, lūdz viņam pieņemt lēmumus, kuri ietekmē arī tevi!

Sāc ar ko mazu, piemēram, uztici savam mīļotajam restorāna izvēli jau ieplānotajām vakariņām.

Redzot, ka viņš izvēlējies vietu, kas atbilst tavām prasībām, nevis ierasto burgeru ēstuvi, kuru viņš apmeklē ar saviem draugiem, tu jutīsies krietni ērtāk, ar laiku uzticot viņam arī atbildīgākus pienākumus

Atklāj viņam savus trūkumus!


Foto: Reuters/Scanpix

Reti kura sieviete spēj precīzi atcerēties nianses galda servēšanā vai pamosties ar tikpat ideālu frizūru, kāda tā bija, dodoties gulēt.

Par šādiem sīkumiem, kas liecina, ka nebūt neesi perfekta, nav vērts satraukties. Tieši otrādi - brīžos, kad ļauj savam partnerim saskatīt tavu patieso būtību ar visiem tās trūkumiem, tu viņam sniedz iespēju pieņemt tevi tādu, kāda esi, pat tad, ja šādi atklāj savas vājības.

Brīdī, kad sapratīsi, ka viņš nesmiesies par tavām niecīgajām zināšanām matemātikā vai jocīgo frizūru, ar kādu mosties, tu jutīsies ērtāk situācijās, kas skar tev nopietnas jomas, piemēram, karjeru vai ģimenes jautājumus, un kurās alksti pēc mīļotā uzmanības un atbalsta.


Netiesā!


Foto: PantherMedia/Scanpix

Ik reizi, kad tavs partneris atklāj tev ko personisku, piemēram, ievērojamu kļūdu, kas pieļauta darbā - tas ir nozīmīgs mirklis, kas jūsu attiecības var vai nu stiprināt vai padarīt distancētākas.

Tādēļ, ja kritizēsi sava mīļotā rīcību vai neuztversi nopietni viņa izjūtas, nākošreiz viņš padomās divreiz par to, vai vērts uzticēt tev savas raizes.

Lai ļautu viņam justies pieņemtam, kā arī veicinātu atklātību, izrādi empātiju, ka arī piedāvā savus ierosinājumus konkrēto problēmu risināšanā!


Turi dotos solījumus!


Foto: AFP/Scanpix

Ja tava rīcība nerada priekšstatu, ka uz tevi iespējams paļauties ne tikai atbildīgo brīžos, bet arī ikdienā, tu nevari to pieprasīt arī no sava partnera.

Ja tavs mīļotais ir lūdzis tevi ierasties uz viņam svarīgu futbola maču, esi tur jau pirms spēles sākuma!

Un, ja viņš tevi lūdz viņam piezvanīt, pirms dodies pie miera, patiešām paņem rokās telefonu, pirms esi iemigusi!


Runā tikai patiesību!


Foto: PantherMedia/Scanpix

Pat vismazākie meli ir kā psiholoģiski termīti, kas laika gaitā sagrauž attiecības. Pa mazam kodienam tie nodara arvien lielāku postu, līdz pāra savstarpējā tuvība ir būtiski mazinājusies.

Tādēļ, pat ja tava jaunā somiņa ir izmaksājusi vairāk, nekā tavs mīļotais pelna mēnesī, esi godīga un atklāj, cik esi par savu dārgumu samaksājusi patiesībā

Esi viņa pusē vai ieturi diplomātisku nostāju!


Foto: PantherMedia/Scanpix

Reizēm svarīgāk ir būt atbalstošai, nevis pieturēties pie taisnības. Ja esi iesaistīta strīdā, kas norisinās starp tavu mīļoto vīrieti un viņa draugu, piekrīti savam partnerim!

Gadījumā, ja zini, ka taisnība šoreiz patiešām ir viņa drauga pusē, saki: „Jums abiem ir patiesi labi argumenti, un es redzu, kādēļ pieturaties pie saviem viedokļiem, bet..." pamazām vedinot draugu iekarsušos prātus uz citu tēmu

Izvairies no nevajadzīgas noslēpumainības!


Foto: PantherMedia/Scanpix

Šo principu it sevišķi vērts ievērot tad, ja tavu partneri reiz piekrāpusi viņa bijusī draudzene, vai, jo ļaunāk - tu pati.

Tādēļ ir vērts būt pēc iespējas atklātākai. Godīgi pasaki, ar ko dotajā brīdī saraksties, ja saņem šādu jautājumu. Tāpat vari atstāt savu telefonu atbloķētu uz naktsgaldiņa.

Neuztver to kā izsekošanu, bet gan izvēli palīdzēt savam partnerim izdziedēt reiz gūtās brūces!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!