Foto: AP/Scanpix
Mīlestība ir īsta sērga, slimība un apmātība, kuras ietekmē prāts redz rozā mākonīšus un vienradžus, bet sirds liek izdarīt visu, lai tikai šo sajūtu saglabātu pēc iespējas ilgāk. Par to ik gadu tiek sarakstītas tūkstošiem dziesmu, izdots grāmatas, uzņemtas filmas un galu galā tieši vēlme apliecināties otra dzimuma priekšā likusi cilvēcei uzcelt augstākās mājas, konstruēt ātrākās mašīnas un atklāt gardākās kūku receptes.

Tomēr portāls "Cracked" norāda, ka mīlestība nav tā, kas "liek pasaulei griezties", turklāt arī teju visas citas izplatītākās šī fenomena definīcijas ir pilnīgas muļķības. Iepazīstinām ar populārākajiem centieniem skaidrot, kas ir mīlestība un kāpēc teju neviens no tiem tomēr nav pieņemams par absolūtu patiesību:

'Mīlestība nozīme neko nenožēlot'


Foto: PantherMedia/Scanpix

Septiņdesmitajos gados Rietumos kulta statusu ieguva Ērika Sīgla romāns "Love Story", pēc kura tika uzņemta filma un teju par leģendāru kļuvis tajā izmantotais teiciens "love means never having to say you're sorry" jeb "mīlestība nozīmē nekad neteikt, ka tev ir žēl"

Šajā stāstā pirmo reizi šo teicienu romāna varone nabadzīgā Dženifera saka bagātajam un jaukajam Oliveram, kad viņš zaudē savaldīšanos un par to atvainojas. Vēlāk filmā Dženifera mirst un Olivera bagātais tēvs viņam atvainojas par to, ka neatbalstīja šīs attiecības, bet Olivers atbild ar šo pašu frāzi.

Interesanti, ka lai gan šis teiciens kļuvis par teju leģendāru, pat stāsta kvēlāko fanu vidū dalās domas par to, cik tas ir pamatots un ko tas īsti nozīmē. No vienas puses tas varētu nozīmēt, ka nevienam nekad nav jānožēlo tas, kas darīts mīlestības dēļ vai jābūt vainīgam, ka viņš ir iemīlējies, bet stāsta sižets tomēr ir pavisam citāds - tajā šī frāze tiek teikta brīdī, kad kāds atvainojas. Līdz ar to šie vārdiun līdz ar to arī tajā izteiktā mīlestības definīcija ir absurda, secina "Cracked".

'Mīlestība ir prātam neaptveramu orgasmu virkne'


Foto: PantherMedia/Scanpix

Daži cilvēki mīl ar savām ģenitālijām, pakļaujoties instinktiem un noliedzot jūtu eksistenci. Gluži vienkārši daudziem mīlestība un sekss prātā ir tik ārkārtīgi saistīti jēdzieni, ka tos nošķirt nemaz nav iespējams.

Pat jebkurš jaunu sieviešu auditorijai domāts žurnāls, pirmkārt, norāda uz āķīšiem un trikiem, kā būt lieliskākai gultā un līdz ar to atklāj zelta noslēpumus, kā draugu pēc iespējas ilgāk noturēt sev blakus arī ārpus gultas. Savukārt vīriešu auditorijai mērķētie mediji uzsver, ka laulība nozīmē visu atlikušo dzīvi gulēt ar vienu un to pašu sievieti. Tas savukārt radījis situāciju, ka stiprā dzimuma pārstāvji teju izmisīgi meklē ideālo seksa partneri, kura īpaši labos gadījumos ir arī saskanīgs domubiedrs.

Tomēr, lai arī sekss ir svarīga attiecību sastāvdaļa, tā ir tikai sastāvdaļa un neviens orgasms nav pietiekami labs, lai pāris kopā būtu 50 gadus. Līdz ar to ir brīnišķīgi, ja tev ar savu sapņu princi vai princesi ir brīnišķīgs un abpusēji pilnvērtīgs sekss, taču kopā jūs notur pavisam citas vērtības.

'Mīlestība nozīmē nekad nestrīdēties'


Foto: PantherMedia/Scanpix

Kad kāds savas attiecības vai pat, piemēram, lēmumu mīt gredzenus skaidro radiem un draugiem, bieži vien kā visnozīmīgākais faktors tiek minēts, ka pāra starpā nav konfliktu.

Protams, daudzu ideālajā pasaulītē mūžīga saskanīga sēdēšana jūrmalas kāpās, vērojot saulrietu un izbaudot otra klātbūtni tik ļoti, ka sirds pārstāj pukstēt, varētu šķist idille un mīlestības augstākais punkts. Praktiķi gan norāda, ka šāda stadija drīzāk nozīmē nāvi.

Laba satikšana un nekaušanās par katru sīkumu ir svarīga mīlestības sastāvdaļa, jo gluži vienkārši vienmēr ir patīkami komunicēt ar kādu pozitīvā, nevis negatīvā atmosfērā. Tomēr vai tā patiešām ir mīlestība? Iedomājies visus cilvēkus, ar kuriem nekad nestrīdies - pastnieku, savu ārstu, savu autoritatīvo priekšnieku... nestrīdēšanās tomēr nenozīmē neko.

Mīlestība ir dzīvīga un līdz ar to arī pilna pārpratumiem, kas var novest pie strīdiem - tāda galu galā ir dzīve, un arī mīlestība kā tās sastāvdaļa nav izņēmums. Ja savstarpējās attiecībās nav pietiekami daudz kaisles, kas tevi spēj sakaitināt, visticamāk tajās nav arī pietiekami daudz mīlestības, lai liktu tev smaidīt tā, ka pēcāk sāp vaigu muskuļi.

'Mīlestība nozīmē būt kāda varonim'


Foto: PantherMedia/Scanpix

Jau kopš bērnu dienām esam radināti domāt, ka mums jākļūst par prinčiem baltos zirgos vai princesēm ar apburošu un piedodošu raksturu, lai iekarotu otra sirdi. Tiesa, kļūt par princi vai princesi otra acīs ir patiesi patīkami, tomēr nepietiekami, norāda "Cracked".

Atrašanās attiecībās, kurās tevi apbrīno, nenoliedzami vēl vairāk spārno darīt brīnumu lietas, turklāt ir patīkami, ka beidzot mazās labās lietas, ko esi darījis vienmēr, kāds arī pamana. Tomēr ir kāds "bet" - cilvēki, kuri liek justies kā varonim, bieži vien izrādās tie, kam varonis ir nepieciešams "kā ēst", jo viņi paši par sevi nespēj pastāvēt un justies laimīgi. Tas savukārt nozīmē, ka viņu ikdiena parasti ir problēmu pilna, bet līdz ar to arī viņi paši kļūst par problēmu.

Tiesa, arī tad, ja tu esi tā persona, kurai par katru cenu nepieciešama atzinība un apliecinājumi, cik brīnišķīgi visu dari, visticamāk, arī tu esi problēma. Sajusties kā pasaules glābējam un vienlaikus uzturēt seksuālas attiecības var šķietami radīt sajūtu, ka esi mīlestības pilnās attiecībās, tomēr...tas ātri pāriet.

'Mīlestība ir labprātīga piekrišana savākt aiz otra'


Foto: PantherMedia/Scanpix

Maziem bērniem bieži gribas sunīšus, kāmīšus un visādus citādus troksni taisošus, spalvu metošus un ēst prasošus dzīvnieciņus. Lielai daļai gan pāriet vēlme tādus iegūt savā aizbildniecībā, kad viņi uzzina, ka par tiem ir arī jārūpējas - jāved pastaigāties, jāizklaidē un pats ļaunākais - jāsatīra čupiņas.

Lai to darītu, nepietiek ar vēlmi rotaļāties, tur nepieciešama mīlestība. Tas ir šķietami labākais skaidrojums arī tam, kāpēc vecāki maina bērniem autiņus vai radinieki piekrīt nomaksāt savu tuvāko parādus - to taču neprasa nekādi likumi.

Portāls "Cracked" norāda, ka šī definīcija, iespējams, arī ir vistuvākā īstas mīlestības apzīmēšanai. Tas norāda arī uz kādu gadījumu, kad kāds ar vēdera vīrusu slims indivīds naktī pamodies no pēkšņas caurejas. Viņš aizskrējis uz tualeti un pēcāk dušu, bet kad atnācis atpakaļ viņa draudzene bija nomainījusi veļu un satīrījusi visu šmauci. Pēc šīs nakts vīrietim bijis skaidrs - viņš vēlas viņu precēt, jo labāku mīlestības pārbaudījumu nespējis iedomāties.

Mīlestība var būt sarežģīta, sāpīga un brīžiem pat briesmīga vērotājam no malas, tomēr, ja esat gatavi otra dēļ izēst pudu sāls, tad tā patiešām ir atrasta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!