Foto: AFP/Scanpix
Uztraukums, prieks, pārsteigums, iekāre, kaislība - šīs un daudzas citas emocijas jūs varat saņemt, ja skūpstāties "franču mēlē". Galu galā franču skūpsts – tā ir kā burvestība, kas satuvina kopā mīļoto dvēseles. Un viņu mēles, protams.

Jēdziens "Franču skūpsts" izplatījies kā franču kultūras elements, jo viss franciskais vienmēr tik ļoti saistās ar mīlestības tēmu. Francijā šo skūpstu sauc par "dvēseļu skūpstu " - tas ir divu mēļu kontakts, ne mazāk intīms kā sekss. Šīs skūpsts aizrauj, atsvaidzina un tonizē. Tas spēcīgi iedarbojas uz jūsu jūtām un signalizē, ka jūsu nervu galiņi ir labākajā darba kārtībā, vēstī resurss Menslife.com.

No sākuma franču skūpstam vajag sagatavoties morāli. Šīs prasmes pārzinātāji vīriešus iedrošina šādā veidā. Ir jāiedomājas, ka partneres mute ir tevis paša mute. "Tajā drīkst darīt visu: vadīt mēli un izpētīt teritoriju, pieskarties partneres zobiem, rotaļāties".

Franču skūpsts ilgst no 30 sekundēm līdz piecām minūtēm. Lielākā daļa ļaužu "iekļaujas" 60 sekundēs un šajā laikā elpo caur degunu. Ir jāiegaumē kāds likums - pēc īsta franču skūpsta jums ir jābūt tādai kā gaisa trūkuma sajūtai komplektā ar uzbudinājumu. Vai vismaz jāizliekas, ka kaut kas tāds ir. Pareizs skūpsts izraisa arī reiboni, sirds sišanos, ceļgalu trīcēšanu, gaisā uzlec asinsspiediens. Stāvoklis gandrīz tāds, kā pie draudošas autoavārijas, tikai bez cilvēku upuriem.

Lai skūpstītos franču gaumē "bez kritušajiem", šeit ir pāris vērtīgi ierosinājumi:

- Vīrietim pasākums jāsāk ar tradicionālu skūpstu uz partneres lūpām. Tad mute jāatver plašāk. Tas ir pilnīgi iespējams, ka partnere atkārtos vīrieša rīcību. Ja nē, vīrietim tiek ieteikts mēģināt viegli pasūkāt sievietes apakšlūpu. Tas var palīdzēt viņai atslābināties. Kad viņa atvērs muti, vīrietim jāsāk aktīvi strādāt ar mēli.

- Vēlams, ka vīrietis pamēģina viegli iekost partneres mēlē, tiesa - šeit jābūt ārkārtīgi uzmanīgam. Sievietei, visticamāk, būs nepieciešams laiks, lai pierastu pie šāda skūpstīšanās veida.

- Vīrietim tiek ieteikts pasūkāt sievietes mēli kā tādu salmiņu, caur kuru tiek sūkts kokteilis. Vīrietim nāksies apkampt savu izvēlēto daiļavu ciešāk un piespiest sev klāt, lai sieviete pārsteigumā neatkāptos.

- Vīrietim ir jātur sieviete neskaidrībā par saviem turpmākajiem nodomiem un rīcību. Skūpsta temps var mainīties kā mūzikas pavadībā - var skūpstīt ātrāk, lēnāk, klusāk, skaļāk.

- Partneris var uzspiest uz sievietes mēles. Īpaša bauda tiek solīta mirklī, kad partnere uztvers, kur te ir "fiška" un sāks ar savu mēli izrādīt pretestību.

Kā variants:

Franču skūpsts iespējams arī tad, kad jūs nepieskaraties viens otram ar lūpām. Piemēram, ja abi skūpsta dalībnieki ar izbāztām mēlēm tuvojas viens otram, līdz mēļu galiņi saskaras.

Paspilgtināt franču skūpsta iedarbību iespējams ar aromāta palīdzību. Pirms skūpstīšanās tad ieteicams izdzert tasi tējas ar ledu vai kādu citu dzērienu ar tīkamu garšu. Var arī eksperimentēt ar dažādu veidu saldējumiem, kas arī dos patīkamu garšu.

Lai eleganti pabeigtu franču skūpstu, nevajag nogriezt pasākumu "kā ar nazi". Maigi novāciet mēli, atlieciet galvu un aiztaisiet muti. Ja darīt to visu vienlaicīgi, šāds nobeigums būs pārāk straujš. Lai viss notiktu taktiskāk, nevajag pēc skūpsta uzreiz attālināties vienam no otra. Vislabāk skūpstu beigt ar "sauso skūpstu" uz lūpām vai pieres.

Kā nevajag darīt:

- Nevajag piekopt "zivs mutes" paņēmienu. Tas ir tad, kad vīrietis darbojas ar muti kā zivs, kas cenšas norīt ēsmu. To var izpildīt jebkurš cilvēks, galu galā tas ir iedzimts instinkts, taču sievietei šāda darbība var nepatikt. Izņēmums, protams, ir situācija, kad sieviete pati ir šādas darbības iniciatore vai arī jūs to darāt, lai kopīgi paākstītos.

- Nevajag izmantot mēli aizbāžņa lomā. Ja vīrietis izstiepj mēli pārāk dziļi, sievietei tas var nepatikt. Iespējams, viņas mute vienkārši ir maza, bet vīrieša mēle - pārāk gara. Tā vietā vīrietim labāk ir nedaudz "pakaitināties" ar mēles galiņu skūpsta laikā, tādējādi mudinot sievietes mēli paciemoties vīrieša mutē.

- Siekaloties nav ieteicams. No tā vairāk cieš daiļais dzimums. Skūpstoties jāiemācās kontrolēt siekalu izdalīšanos. Vīriešiem franču skūpsta laikā tiek ieteikts norīt savas siekalas vidēji reizi minūtē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!