Foto: RIA Novosti/Scanpix
Tuvojas pavasaris... Putniņi darīs TO, bitītes darīs to, pat tauriņi darīs to, bet mums nekas nesanāks? Nomierinies, mēs nevaram lidot! Toties runā, ka tauriņi mēdzot lidināties vēderā. Lai šo sajūtu pietuvinātu, esot jāiepazīstas ar (visbiežāk) pretējā dzimuma personu. Kur to labāk izdarīt? Tikai Ādams un Ieva var teikt, ka atrada viens otru paradīzē, mums jādomā kas cits. Par laimi, nav jāaptaujā paziņas, nav jāmeklē bibliotēkā - uzdod interneta forumā jautājumu vai aplūko senākus ierakstus un lūk - idejas un pieredzes stāsti sabirst, ka biezs. Atliek tikai apkopot, sistematizēt un izvēlēties sev derīgāko plānu.

Pazīstami jau no bērnības vai mācību gadiem

"Dzemdību namā viņš piedzima pirmais, tad pēc divām dienām es. Tā mēs satikāmies Un esam kopā jau 37 gadus". Izklausās skaisti, bet iespējams, ka šis iepazīšanās veids tev ir jau nokavēts, kaut gan - neko nevar zināt. Gadās, ka bijušie smilšukastes, bērnudārza, klases vai skolas biedri, ja vien jau nav palikuši kopā no šiem laikiem, satiekas pēc tam, piemēram, klasesbiedru salidojumā pēc 10 gadiem un kļūst par pāri.

Vēl kāda iespēja - viņš var būt tavs klasesbiedru vai kursabiedru brālis vai cits radinieks, kuru satiec kādā kopīgā pasākumā ("kapusvētkos - izrādās mums senči blakus apglabāti") vai jūs mērķtiecīgi sapazīstina ("radinieks dienēja kopā ar viņu"). Tāpat iepazīšanās visdažādākajos veidos var notikt ar draugu ("draudzene ar savu puisi secināja, ka mēs būtu labs pāris, tad nu nelikās mierā, kamēr panāca savu", "nocēla mani savam labākajam draugam") un paziņu ("viņa atnāca ar manas sievas brāli uz vakariņām pie iespējamiem radiem....runāt par kāzām...") palīdzību.

Iepazīšanās darbavietā

Darbavietā paiet liela daļa mūsu laika. Ja uzņēmums ir liels, ar pa gabalu pamanītu kolēģi var tuvāk iepazīties kopā pusdienojot vai pīppauzes laikā, kā arī kopējos atpūtas un sporta pasākumos ("sākumā nekādu emociju, bet dzirkstele radās kopīgā pasākumā"), uzņēmuma ballēs ("bija liela balle, neviens no mums negribēja iet, bet kolēģi aizvilka. Kad sākās dejošana, palikām pie galdiņa divi, nācās viņam mani uzlūgt"). Ja gadījies tikai sieviešu kolektīvs - jāmaina vai nu darbs vai... kolēģi.

Nākamo dzīvesdraugu var pirmo reizi ieraudzīt darba intervijā, viņš var atnākt pieslēgt internetu, piedāvāt reklāmas pakalpojumus vai ierasties kā klients. Tevi var nosūtīt komandējumā uz viņa darbavietu vai jūs varat satikties kopīgos kvalifikācijas celšanas kursos (bet varbūt viņš būs semināra vadītājs), divu uzņēmumu kopēja projekta realizācijā ("radījām paši savu projektu, nu jau 15 gadi").

Iepazīšanās sabiedriskās vietās un pasākumos

Pilsētas svētkos, kārtīgā lauku zaļumballē, naktsklubā, bārā ("bērna māti apkalpoju kā viesmīlis, tā nu apkalpoju 7 gadus'), diskotēkā ("abi, kā viens otru ieraudzījām, nākot pretī, tā apstulbām un apstājāmies"), Līgo naktī ("uz ceļa naktī, mazā lauku miestiņā, kad nenotika disene un nebija kur iet"), bibliotēkā, kinoteātrī (tikai diez vai tā būs romantiskā komēdija), izstādē, sporta spēlēs, pie jūras, rokfestivālā, akvaparkā, ceļojumā, Jaungada svinībās pilsētas centrālajā laukumā ("līdz pēdējam brīdim nezināju, vai gribu turp doties") un tā tālāk. Sabiedrisko vietu un pasākumu uzskaitījums var turpināties un turpināties. Atliek tikai atrasties īstajā vietā un īstajā brīdī.

Cits iespējamais scenārijs - iepazīšanās draugu, draudzeņu vai radinieku kāzās un citās svinībās. Vienīgi radu saiešanās jāuzmanās, lai kavalieris neizrādās kāds sen nesatikts tāls radagabals.

Iepazīšanās internetā

Internetā var izdoties iepazīties gan apmeklējot iepazīšanās portālus, gan komentējot pamanītās skaistās fotogrāfijas citos sociālajos portālos, gan čatos ("biju sarunājusi iet ar citu uz randiņu, bet viņš netika, es jau biju sapucējusies un tāpēc piekritu aklajam randiņam ar puisi no čata"), interneta spēlē, gan uzsākot saraksti par dzeju, politiku, gan lūdzot interešu grupu forumos padomu kādā jautājumā. Var pat izrādīties, ka strādājat vai dzīvojat netālu.

Kopīgs hobijs - iepazīšanās veicinātājs

Tas var notikt svētceļojumā, kopīgā velobraucienā, rīta skrējienā, sporta zālē vai sacensībās, deju kursos, makšķerējot ("pie ezera, kur viņš makšķerēja vienkārši pienācu klāt pajautāt, kāds loms"), izvedot pastaigāties suni, apmeklējot suņu un kaķu izstādes (vientuļnieki mēdz iegādāties mājdzīvniekus), kolekcionāru saietus. Uzskaitījums tikpat neizsmeļams un daudzveidīgs, kā runājot par sabiedriskām vietām un pasākumiem.

Citas liktenīgas nejaušības iepazīstoties

  • Māsa ar savu vīru satikās pie miskastēm, viņa ar mega maisiem, viņš ar sudrabainu BMW. Bet nu viņa arī uz miskastēm parasti pošas kā uz balli, augstspapēžu kurpēs un ar make up.
  • Satikāmies pirmo reizi autobusā. Viens - neizgulējies un kašķīgs, otrs - paģirains, neizgulējies un runātīgs. 2 gadu laikā turpinājām tikties autobusā.
  • Autoskolā mācību laukumā mācījos vadīt auto atpakaļgaitā, viņu neieraudzīju, gandrīz nobraucu.
  • Vīru satiku uz ielas - nāca man pretī, uzsmaidīja un viss, klikšķis bija nāvīgi spēcīgs.
  • Veikalā sasmaidījos ar vienu, kas palaida pa durvīm.
  • Palīdzēja man ziemā auto no kupenas izstumt.
  • Paņēmu uz ceļa balsotāju.
  • Man šķiet, ka uz ielas neviens vīrišķis vairs klāt neiet, baidās, ka atšūs, noturēs par traku.
    Visi tik klabinās pa taustiņiem un klejo no viena saita uz otru. Tie, kuri to mācētu darīt smuki - tiem, kā likums, nav nepieciešamības to darīt. Tādi "pienāca uz ielas un puķes uzdāvināja" reti gadījumi. Lai tādu sagaidītu, baigi daudz pa āru jāvazājas.
  • Var notikt arī tāds brīnums, ka kaut kas nopietns var saveidoties ar mājās izsauktu santehniķi vai baseina labotāju.

Kopīgs ieteikums visām - nevajag izskatīties tādai, kas izgājusi izmisīgās vīra medībās, tikai - par sevi pārliecinātai, sakoptai, pozitīvi noskaņotai un sabiedriskai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!