Foto: PantherMedia/Scanpix
Pastāv uzskats, ka laimīgas laulības pamatā ir spēja skaļi paust savas domas, nebaidoties par nosodījuma vai aizvainojuma sajūtas rašanos partnerī. Tomēr nepārdomāti izteikumi var sāpināt ikvienu, neraugoties uz ciešo saikni, kas valda pāra starpā, vai labajiem nodomiem, tādēļ uz iespējamām kļūdām vai trūkumiem, ko saskati savā partnerī, vēlams aizrādīt taktiski, atgādina izdevums "Woman's Day".

Speciālisti uzskata, ka, regulāri dzirdot aizrādījumus un pārmetumus, pāra attiecības var pasliktināties, pazeminoties arī nemitīgi bikstītā cilvēka pašapziņai. Tādēļ ieteicams apgūt prasmi pretējai pusei nepatīkamas lietas paust nekaitīgā tonī, nepadarot tās par uzbrukumu, un šai sakarā izdevums "Woman's Day" piedāvā septiņas frāzes, ko savam vīrietim labāk neteikt.

Jā, es izjutu orgasmu (lai gan tā nav patiesība)


Foto: PantherMedia/Scanpix
Melošanai nav attaisnojuma, īpaši tad, ja meli skar intīmas tēmas, kas atklāj attiecību dalībnieku vājības. Piemēram, melojot par savām patiesajām izjūtām mīlēšanās laikā, seksuālajai dzīvei tiek nodarīts ievērojams kaitējums, kas laika gaitā pāra starpā rada attālināšanos.

Ņem vērā, ka mīļotā vīrieša atkārtotie jautājumi par tavu labsajūtu  var liecināt arī par aizdomām par tavu patieso uzskatu noklusēšanu, un šāda muļķošana viņam liks justies krietni sliktāk nekā tad, ja tiktu atklātas tavas patiesās izjūtas un uzskati.

Tiesa, to darot, jāievēro arī zināmi piesardzības pasākumi. Speciālisti iesaka sarunas par intīmām tēmām risināt neitrālā zonā, piemēram virtuvē, izvairoties no nepatīkamo lietu nosaukšanas vai savstarpējas vainošanas, bet tā vietā minot to, kas attiecību dalībniekus uzbudina un ko būtu vēlēšanās pamēģināt.

Tu esi tieši tāds pats kā tavs tēvs


Foto: Shutterstock
Šī ir viena no frāzēm, kas vīriešus aizskar visvairāk, jo netiešā veidā kritizē arī viņu ģimeni, to savā ziņā apvainojot. Tāpat šāda veida pārmetums var izsaukt īpaši asu reakciju, jo katrā vīrietī mīt bailes par savu vecāku vai radinieku nepatīkamāko iezīmju pārņemšanu, kas nereti ir patiesas.

Iespējams, vīrietis tendenci izmētāt savas netīrās drēbes ir pārņēmis no tēva, kurš kaislīgi aizstāv uzskatu, ka par tīrību un kārtību it visās jomās jāparūpējas sievietei, tādēļ, tā vietā, lai karotu ar mīļotā vīrieša īpatnībām, vērsies pie viņa ar lūgumu konkrētai darbībai, kas ietver, piemēram, netīrā šķīvja nolikšanu izlietnē pēc sviestmaizes apēšanas.  

Kad tu beidzot atradīsi jaunu darbu?


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirms pārmet savam vīrietim viņa karjeras izvēli, izvērtē, kādas ir tavas pretenzijas pret to. Iespējams, tevi neapmierina mazais atalgojums vai ilgās darba stundas, tomēr esi piesardzīga, lai neievainotu vīrieša pašapziņu, apšaubot viņa ģimenes apgādnieka spējas.

Lai no tā izvairītos, risiniet regulāras sarunas par abu ienākumiem, profesionālajiem plāniem, raizēm un izaicinājumiem, tā esot lietas kursā par abu dzīvi. Savukārt, ja tevi neapmierina vīrieša ienākumu apjoms, pārrunājiet savu dzīvesveidu, informējot viņu par lietām, ko savā ikdienā vēlies mainīt, un kopīgi izveidojot plānu tam, kā savas ieceres sasniegt.

Mana māte jau brīdināja, ka tu šādi rīkosies


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pieminot cilvēkus "no malas", tu savā vīrietī radi sajūtu, ka darbojies ar "sabiedrotajiem", kamēr viņš cīnās viens.

Tādējādi tavu argumentu spēku nosaka spēja nosaukt cilvēkus, kas atrodas tavā pusē, nevis to pamatots skaidrojums. Tāpat nav vēlams paļauties uz citu viedokli un ļaut ietekmēt savas domas par individuālajām attiecībām nozīmīgām lietām.

Tā vietā uzsāc sarunu, kuras laikā noskaidro vīrieša uzskatus par tevi satraucošiem tematiem, lai diskusiju ceļā atrastu iespējamo risinājumu problēmām!

Nepūlies! Es to izdarīšu pati


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirmkārt, vīrieša pašapziņu veido spēju būt ģimenes un mājas apgādniekam, vajadzību nodrošinātājam, nepieciešamā atbalsta sniedzējam, kā arī citādā ziņā neaizstājamai personai, tādēļ viņa spēju apšaubīšana ir viens no ļaunākajiem uzbrukuma veidiem.

Otrkārt, teju katrs cilvēks jutīsies aizvainots, dzirdot, ka viņa ieguldītās pūles un paveiktais darbs netiek pienācīgi novērtēti.

Tādējādi, ilgtermiņā dzirdot noniecināšanu, vīrietis atmetīs ar roku vēlmei palīdzēt, kā arī sāks tevi uzlūkot par neapmierināmu fūriju.

Lai no tā izvairītos, atceries, ka tāpēc vien, ka tavs mīļotais atsevišķas lietas dara citādi, darba rezultāts neizrādīsies sliktāks un, ja vien viņa īpatnējā pieeja sadzīves tehnikas labošanai neapdraud viņa dzīvību, vienkārši pieņem to!

Mēs atkal izklaidēsimies ar viņu?


Foto: PantherMedia/Scanpix
Protams, ne vienmēr pāra draugu un paziņu loks var atbilst abiem attiecību dalībniekiem, tomēr, tā vietā, lai kritizētu sava partnera tuvākos draugus, ierosini mīļotajam pavadīt vakaru tikai vīriešu kompānijā, tā paglābjot sevi no nepatīkamām emocijām, bet jūsu attiecības - no strīdiem.

Šādi viņš, iespējams, jutīs atvieglojumu par iespēju darīt sev tīkamas lietas, nesatraucoties par draugu rupjajiem jokiem vai tavu iespējamo garlaikošanos. Un, ja kāds no viņa draugiem ir patiesi briesmīgs, vienkārši ļauj to saskatīt vīrietim pašam, noklusējot savas antipātijas!

Lūdzu, parūpējies par bērniem! Bet nedari to, dari šo, un tikai neaizmirsti to!


Foto: F64
Nemitīgi uzklausot pamācības, kā arī aizrādījumus, kas skar bērnu audzināšanu, tavs vīrietis var emocionāli attālināties ne tikai no bērnu kopšanas pienākumiem, bet arī jūsu atvasēm, noticot, ka viņam trūkst pienācīgu zināšanu par vecāku lomu.

Lai no tā izvairītos, uzticies savam mīļotajam un viņa tēva intuīcijai pat tad, ja viņa uzskati bērnu audzināšanā krasi atšķiras no taviem, un iesaisties vien tad, ja vīrietis lūdz tavu padomu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!