Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā informē izdevums "Daily Mail", kādā pētījumā atklāts, ka divas trešdaļas Eiropā dzīvojošo sieviešu savu mīļoto vīriešu palīdzību mājas darbos visbiežāk novērtē, atalgojot partneri ar seksu. Līdzīga tendence konstatēta arī, aptaujājot vīriešus.

Anketējot 1994 sievietes un vīriešus vecumā no astoņpadsmit gadiem atklāts, ka 65 procentos attiecību tiek piekopta neapzināta atalgojumu sistēma, kurā sekss tiek izmantots kā atlīdzība par labi paveiktu darbu vai kādu citu pakalpojumu, ko veicis viens no attiecību dalībniekiem.

Sievietes ar mīlēšanās starpniecību 38 procentos gadījumu paudušas pateicību par nomazgātiem traukiem, 34 procentos – par negaidītu dāvanu, 28 – par kāda ģimenes locekļa vai bērna pieskatīšanu, 21 procentā gadījumu – par maltītes pagatavošanu un 19 procentos gadījumu – par taksometra izmaksāšanu.

Savukārt vīrieši, izmantojot seksu, izsaka pateicību par kopīgu sporta spēles noskatīšanos – 35 procenti, palīdzību mājsaimniecības pienākumos – 31 procents, taksometra izmaksāšanu – 29 procenti, ģimenes locekļu pieskatīšanu – 22 procenti, ļaušanu pavadīt vakaru draugu kompānijā – 17 procentu.

Tāpat astoņi procenti pētījumā aptaujāto sieviešu arī atzinušas, ka ar mīlēšanos ir pateikušās saviem partneriem par sapratni, ilgstoši nenodarbojoties ar seksu, savukārt 78 procenti pētījuma dalībnieku, ieskaitot abus dzimumus, uzskata, ka sekss kā atlīdzības rīks nav nekas nosodāms.

Pētījuma vadītāji, skaidrojot tā ideju, atklājuši, ka intimitātes loma cilvēku savstarpējās attiecībās ir vēl neizpētīts fenomens un ir interesanti vērot, kā ar tās palīdzību tiek ierosināta noteikta indivīdu rīcība.

Nereti intīmā tuvība tiek izmantota ne tikai kā patīkamas uzvedības atalgojums, bet arī ierocis, ar ko veicināt noteiktu partnera rīcību, tomēr vairums cilvēku šādā attiecību saspēlē iesaistās labprātīgi, spriež eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!