Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirmais randiņš ir viens no atmiņā paliekošākajiem notikumiem attiecībās. Visbiežāk tas saistās ar patīkamām atmiņām, tomēr nereti viens vai otrs randiņa dalībnieks paveic ko tādu, kas ne tikai izposta jauko gaisotni, bet arī rada nevēlēšanos potenciālo randiņu sēriju turpināt. Izplatītākās kļūdas, ko nevajadzētu pieļaut pirmajā tikšanās reizē ar jauno simpātiju objektu, apkopojis arī portāls "iVillage".

Melošana jau pirms tikšanās

Ja iepazīšanās ar potenciālo partneri notikusi internetā vai kāds jums sarīkojis aklo randiņu, izvairies no nepatiesas informācijas sniegšanas, piemēram, novecojuša attēla, kurā izskaties krietni jaunāka un, iespējams, pievilcīgāka, ievietošanas savā sociālo tīklu profilā. Tāpat aizliegts melot par savu vecumu.

Agri vai vēlu sagrozītie vai izdomātie fakti atklāsies, un otrā randiņa to dēļ, visticamāk nebūs.

Vēl ne reizi nevilkta apģērba vilkšana

Lai gan sākotnēji šis attiecību ekspertu sniegtais ieteikums var izklausīties dīvaini, to pamato fakts, ka pirmajā randiņā, kurā vari izjust stresu, nepieciešams justies ērti. Lai noskaņu nesabojātu jauns krekliņš, uz kura paliek sviedru pleķi, vai arī kurpes, ar kurām nespēj paiet, izvēlies pārbaudītu apģērbu.

Nepiemērotas vietas izvēle

Līdzīgi, kā ar apģērba izvēli, arī vieta, kuru nepārzini vai kurā nejūties ērti, var satricināt tavu pašpārliecinātību, radot nevajadzīgu satraukumu un mulsumu.

Runāšana tikai par sevi

Teju katrs ir pieredzējis situāciju, kad no satraukuma runā par lietām, par kurām labprātāk būtu klusējis. Tāpat pirmā randiņa stress var likt tev runāt tikai par sevi, radot egoistiskas personības iespaidu. Ja pamani, ka tavs sarunu partneris jau ilgāku laiku ir vien klausījies tevī, pārtrauc savus runas plūdus un pievērsies viņam.

Klusēšana

Satraukums dažus cilvēkus pārvērš par neapklusināmiem pļāpām, bet citus ietekmē pretēji, radot grūtības pateikt pat visvienkāršākos teikumus. Ja zini, ka piederi pēdējiem, jau laikus sagatavo iespējamos sarunu tematus un jautājumus savam randiņa partnerim. Protams, tas radīs sava veida iestudējuma sajūtu, tomēr tas būs labāk nekā vienkārši klusēt.

Īgņošanās

Negatīvs noskaņojums cilvēkus, atbaida, savukārt pozitīvs – piesaista. Pat tad, ja darbā bijusi smaga diena un esi sastrīdējusies ar tuvu cilvēku, neizgāz savas emocijas pār randiņa partneri, piespiežot viņam ieņemt terapeita lomu un klausīties tavās žēlabās.

Pārlieka atklātība

Zināma noslēpumainības saglabāšana attiecībām to pirmsākumā nāk tikai par labu, secinājuši attiecību eksperti. Tādējādi pirmajos piecos randiņos par bijušo, kurš tev salauzis sirdi, neparastu un visai nepatīkamu alerģiju vai tavu finansiālo stāvokli runāt nav ieteicams.

Klīstošais skatiens

Bārā ienācis patiešām seksīgs vīrietis vai arī pie letes stāv interesanti ģērbusies sieviete? Neļauj savam skatienam klejot un koncentrējies tikai un vienīgi uz savu randiņa partneri!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!