Foto: Shutterstock
Cik labi tu pazīsti savu vīru? Tiešām domā, ka ļoti labi? Iespējams, tu tomēr esi palaidusi garām dažas svarīgas lietas. Turpinājumā resursa "Woman'sDay" 10 apkopotie pārsteidzošie fakti, kurus pārzinot, jūsu attiecības var tikai iegūt.
  1. Vīrietim vajag telpu

Vakaros pēc darba daudzas sievietes vēlas nekavējoties dalīties savos piedzīvojumos un pārdzīvojumos par to, kā darbadiena pagājusi. Parasti sievietes cenšas tādu pašu informāciju "izvilkt" arī no sava vīra, kas tikko ienācis pa durvīm. Tomēr lielākajai daļai vīriešu tajā brīdī visvairāk ir nepieciešams klusums un miers, lai sakārtotu savas domas pēc garās dienas. Dod savam vīram dažas minūtes atelpas, kad viņš ir pārnācis mājās, un pēc tam saņemsi viņa nedalītu uzmanību.

  1. Vai viņš tiešām klausās?

Tev liekas, ka vīrietis sarunā ar tevi nemaz neklausās. Tomēr ņem vērā to, ka vīrieši spēj veltīt uzmanību tev, kaut vizuāli liekas, ka viņš ir kaut kur citur. Bet ja tiešām tavs vēstījums nesasniedz dzirdīgas ausis, pasaki viņam, ka tev ir sajūta, ka viņš tevī neklausās un tad ļauj viņam atbildēt. Nekādā gadījumā nenosodi un nepārmet.

  1. Pareiza strīdēšanās taktika

Katrā laulībā neizbēgami gadās strīdi, tomēr jāatceras strīdēties "pareizi". Pētījumi liecina, ka strīdi, kuros iet vaļā kliegšana, ļoti bieži ved šķiršanās virzienā. Centies runāt mierīgi un pozitīvi un, iespējams, jūs nemaz nenonāksiet līdz strīdam.

Strīda laikā padomā par to, kas tavam vīram būtu vislabāk, ko un kā viņam teikt. Ja tev šķiet, ka šis nav piemērots brīdis strīdam, tad izdomā, kad tas varētu būt un pēc iespējas maigāk pasaki viņam, kad sarunu turpināsiet.

  1. Kad arguments aiziet greizi

Dažām domstarpībām gluži vienkārši nevar būt produktīvs iznākums. Lai saprastu, vai strīdam vispār ir jēga, izvērtē tā tematu. Piemēram, ja strīds ir par bērnu audzināšanu vai arī par to, kurā pilsētā dzīvot - ierindo to pie svarīgākajiem.

Savukārt, ja strīds ir par to, kādā krāsā izvēlēties gultas pārklāju vai ko gatavot pusdienās, tad, iespējams, tas nemaz nav strīda vērts.

Turklāt nedrīkst aizmirst arī par to, vai tu un tavs vīrs vispār esat gatavi diskusijai. Ja tu vai viņš būsiet ne-garastāvoklī, izsalkuši, noguruši vai apjukuši, nesāciet sarunu par kaut ko ļoti nopietnu.

  1. No kurām tēmām labāk izvairīties

Tēmas par kurām tavs vīrs nelabprāt vēlas runāt var būt ļoti dažādas - sākot ar viņa mammu un beidzot ar viņa darbu, kas mēdz ievilkties līdz vēlai naktij. Galvenais ir tās zināt un lieki neaizskart.

Tomēr ne vienmēr ir iespējams izvairīties no visiem "karstajiem tematiem", tāpēc centies atrast piemērotu vietu un laiku, lai par tām runātu. Turklāt, centies saprast sava vīra nostāju un attiecies pret kādu no tēmām ar objektīvu vērtējumu, nevainojot nevienu no iesaistītajām pusēm. Saki, ka nevēlies viņu apbēdināt, tikai vēlies rast risinājumu šai problēmai.

  1. Atbalsts

Vīrieši jūtas novērtēti tad, ja sievietēm ir nepieciešama viņu palīdzība, tādēļ nekautrējies savam vīram to lūgt un necenties visu paveikt viena pati. Ja viņš tev ir palīdzējis kādā darbā, neaizmirsti viņam pateikties par to un saki, ka tu to ļoti novērtē.

  1. Kad viņš neizrāda jūtas

Ja tavs vīrs neizrāda, ka vēlas seksu, skaidrs, ka ir nepieciešams uzkurināt jūsu nedaudz "apdzisušo ugunskuru". Lērums literatūras sniegs padomu un apliecinās, ka seksuālais kontakts atjaunojas, ja jūs kopā izmēģināt kādas interesantas aktivitātes vai, piemēram, apmeklējiet pasākumus.

  1. Kā viņš uztver savus pienākumus esot vīra un tēva kārtā

Nav svarīgi, vai esat tikai jūs divi vai ir arī vēl bērni, tev un tavam vīram tāpat jau ir savi ģimenes noteikumi. Un ir ļoti svarīgi, kā viņš sevi tajos redz un tos respektē. Respektējiet arī viens otra personiskos noteikumus, jo tā sajutīsiet vēl dziļāku kontaktu.

  1. Kāds ir viņa sapņu darbs, mašīna, atvaļinājums?

Laimīgi pāri apspriež viens otra ieceres un sapņus, tādējādi veidojot un stiprinot intimitāti abu starpā. Uzzini viņa karjeras mērķus un sapņus nākamajiem pieciem gadiem vai vienkārši uzzini, kāda ir viņa mīļākā grāmata, filma un ēdiens konkrēti šobrīd, jo šie parametri mēdz mainīties. Pastāsti viņam vairāk par sevi pašu. Regulāra komunikācija vienam ar otru par jums abiem, veicinās attiecību izaugsmi.

  1. Tu par viņu nezini visu

Nav svarīgi, cik daudz tu komunicē ar savu vīru, tu nevari zināt par viņu visu un tas ir pilnīgi normāli.

Tas nekad nav labi, ja tu domā, ka par viņu zini visu un tāpēc nav pat vērts runāt un apjautāties viņam par kaut ko.

Ir svarīgi, lai jūs abi turpinātu viens par otru kaut ko uzzināt. Ja attiecības turpinās augt un attīstīties, ir cerības dzīvot kopā ilgi un laimīgi. Viena no jaukākajām lietām, kuru varat veikt abi kopā, ir - atkal un atkal iemīlēties viens otrā no jauna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!