Foto: PantherMedia/Scanpix
Jauns gads nāk ne tikai ar jaunām apņemšanām, bet arī atbrīvošanos no visa liekā – tai skaitā – attiecībām, vēstī "Daily Mail".

Atklāts, ka tieši janvāris ir mēnesis, kurā pāri strīdas, kā arī šķiras visbiežāk. Eksperti uzskata, ka tā galvenais iemesls ir Ziemassvētku brīvdienu radītais stress, kā arī sabiedrības uzspiestā tendence no jaunā gada sākt jaunu dzīvi.

Tāpat šķiršanās krietni biežāk, kā citos mēnešos, novērota arī decembrī un martā.

Kā biežākie iemesli janvārim raksturīgā punkta pielikšanai attiecībām minētas Ziemassvētku brīvdienas, vēlme pēc jaunas dzīves sākšanas gada pirmajā mēnesī, finansiālas problēmas, nomācoši laikapstākļi, kā arī ģimenes radītais spiediens.

Jāpiebilst, ka 48 procenti cilvēku, kuri šķiras janvārī, jau pēc pāris nedēļām, nesākoties pat februārim, pagūst iesaistīties jaunās attiecībās.

"Ziemassvētku radītajam stresam kombinējoties ar janvārim raksturīgo depresiju un atslābumu, kā arī ar ārā valdošo aukstumu un tumsu, nav brīnums, ka cilvēki rūpīgāk izvērtē savas attiecības un dzīves prioritātes, pārdomājot, cik laimīgi jūtas.

Nereti nostrādā arī princips "Jauns gads – jauna dzīve – jauns partneris", kas rosina uz izmaiņām ierastajā ikdienas dzīvē," rezumē pētījuma vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!