Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētījumos noskaidrots, ka pāri, kuriem nav bērnu, attiecībās jūtas laimīgāki par pāriem, kuri lepojas ar atvasīti, vēstī "The Telegraph".

Nav noslēpums, ka mazuļa ienākšana pāra dzīvē maina partnerattiecības un to prioritātes, tomēr pirmo reizi fiksēta ģimenes pieauguma korelācija ar attiecību pasliktināšanos.

Nesen veiktā pētījumā atklāts, ka cilvēki, kuriem nav bērnu, attiecībās jūtas laimīgāki, apmierinātāki un partnera novērtētāki nekā cilvēki, kuri kļuvuši par vecākiem.

Tas noskaidrots, aptaujājot vairāk nekā 5000 dažāda vecuma, attiecību statusa un seksuālās orientācijas cilvēku.

Gan vīrieši, gan sievietes, kuri piedalījās aptaujā un kuriem nav bērnu, norādīja savu attiecību kvalitāti kā augstāku. Tāpat bezbērnu pāriem ir vairāk laika, ko veltīt attiecību uzlabošanai – sarunām ar partneri, kopīgai laika pavadīšanai u.c.

Jāpiebilst, ka novērota arī dzimtes atšķirības skaidrojoša tendence – bezbērnu sievietes nejūtas laimīgākas par sievietēm, kas kļuvušas par mātēm, savukārt vīrieši – tēvi attiecībās jūtas nelaimīgāki nekā bijuši pirms bērna piedzimšanas.

Tāpat novērota vēl kāda īpatnība – cilvēki, kuri reiz bijuši ilgās attiecībās un no tām šķīrušies salauztu sirdi, nākotnē krietni veiksmīgāk dibina jaunas, noturīgas un drošas attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!