Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai cik skumji tas nebūtu, laulības šķiršanas kļūst arvien biežākas. Tiesa, situāciju krietni tumšākās krāsās mālē dažādie mīti, kas saistīti ar pāru savstarpējās savienības laušanu. Šai sakarā populārākos mītus par šķiršanos apkopojis portāls "Woman's Day".

Katra otrā laulība beidzas ar šķiršanos


Foto: PantherMedia/Scanpix
Tā kā kopš 1980. gada šķirto laulību skaits arvien palielinās, sabiedrībā iesakņojies uzskats, ka ar šķiršanos mūsdienās beidzas nu jau katra otrā laulība, cilvēkiem pamatojot to ar maldīgiem statistikas datiem. Kā informē eksperti, patiesībā situācija nav tik skumja, jo statistiku krietni uz leju "velk" cilvēki, kuri laulībā stājas atkārtoti, piedzīvojot vairāk nekā divas šķiršanās.

Dzīvošana kopā jau pirms laulībām mazina šķiršanās risku


Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairums pāru uzskata, ka kopdzīves uzsākšana pirms kāzām ļaus labāk "sagatavoties" laulībai. Patiesībā nozīme ir vien faktoram, kas pāri motivējis dzīvot kopā, nevis zem viena jumta pavadītā laika ilgumam, uzsver eksperti.

Šai sakarā ieteicama pārdomāta lēmuma pieņemšana, kas attiecīgi rezultēsies laimīgākās un ilgtspējīgākās attiecībās, teic speciālisti.

Otrās laulības ir veiksmīgākas par pirmajām


Foto: PantherMedia/Scanpix
Šo mītu, šķiet, ir visvieglāk pamatot ar racionāliem faktiem - kā nekā, pieļaujot kļūdas, no tām mācāmies un, likumsakarīgi, vairs neatkārtojam. Patiesībā pētnieki atklājuši, ka tendence šķirt otrās un trešās laulības ir krietni lielāka nekā, esot pirmajā laulībā.

Tā iemesls, pēc ekspertu domām, ir cilvēka piemērotība laulībai kā dzīves modelim, kā arī tendence tomēr kāpt uz viena un tā paša grābekļa.

Tiesības rūpēties par bērniem šķiršanās gadījumā vienmēr iegūst māte


Foto: PantherMedia/Scanpix
Valda uzskats, ka šķiršanās gadījumā tiesības rūpēties par bērniem vienmēr iegūst māte, kā rezultātā tēvs savas atvases var satikt vien periodiski. Patiesībā arvien biežāk tiesas lemj par labu aprūpes tiesību piešķiršanai tēvam, izvērtējot abu pušu sociālo labklājību, kā arī spēju nodrošināt bērnam labvēlīgu emocionālo vidi, informē "Women's Day" aptaujātie eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!