Foto: PantherMedia/Scanpix
Nevainības zaudēšana ir visai kutelīgs jautājums, īpaši brīdis, kad pirmā mīlēšanās reize ir noslēgusies, liekot aizdomāties – par ko šobrīd domā partneris. Kā izrādās, atbilde uz šo jautājumu starp vīriešiem un sievietēm būtiski atšķiras. Portāls "Women's Health" šai sakarā piedāvā pētījuma rezultātus, kas skaidro – kā nevainības zaudēšanu uztver vīrieši un kā – sievietes.

Minētais pētījums publicēts izdevumā "The Journal of Sex Research", un tajā laika posmā no 1990. līdz 2012. gadam piedalījušies teju 6000 dalībnieku vecumā no 18 līdz 21 gada, atklājot savu pieredzi nevainības zaudēšanā.

Kā izrādās, vīrieši, pirmo reizi nodarbojoties ar seksu, krietni biežāk nekā sievietes izjūt nemieru un baudu. Sievietēm nevainības zaudēšana savukārt saistās ar vainas apziņu.

Kādā līdzīgā pētījumā savukārt atklāts, ka sievietes visbiežāk nožēlo nevainības zaudēšanu ar nepareizo partneri, kas nereti rezultējas grūtībās sasniegt orgasmu vēlākos gados.

Jāpiebilst, ka pēdējos gados atšķirības attieksmē pret nevainības zaudēšanu sieviešu un vīriešu lokā sāk mazināties. Atklājies arī, ka sievietes arvien biežāk jau pirmajās mīlēšanās reizēs jūt baudu, bet vīrieši ir kļuvuši atbrīvotāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!