Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirmais, otrais, ... divdesmitais randiņš ar vīrieti, un jau radusies vēlme dalīt budžetu, dīvānu un pienākumus. Kā pārrunāt kopā dzīvošanas iespēju?

Portāls "Delfi" piedāvā iepazīties ar resursa "Lady.mail.ru" ieteikumiem, kā pareizi ar partneri sākt sarunu par kopdzīvi.

Apspriediet kopdzīves plusus


Foto: PantherMedia/Scanpix

Galvenais šādas sarunas noteikums - nekāda spiediena vai emocionalitātes, tikai mierīga argumentācija. Pastāstiet par visiem plusiem, kurus iegūs vīrietis, pārceļoties pie jums - piemēram, finansiāli ieguvumi un komfortablāki dzīves apstākļi, rekomendē Racionālās psiholoģijas centra vadītājs Mihails Horss.

Pilns šādu "bonusu" saraksts, protams, ir atkarīgs no konkrētā partnera - ja viņam ir svarīgs ģimenes viedoklis, sakiet, ka šis viņa solis viņa ģimenei liks labāk par viņu domāt. Ja viņam patīk pavadīt laiku ar draugiem, soliet biežāk mājās rīkot skaļas ballītes.

Par iemesliem, kāpēc jūs gribētu uzsākt kopdzīvi, runāt nav obligāti. "Neizmantojiet sarunā "es - pozīciju", tas ir frāzes "es gribu tevi biežāk redzēt". Stāstiet par to, ko tas dos partnerim vai jums abiem kā pārim. Piemēram, "tā mēs kopā varēsim pavadīt vairāk laika",  - stāsta psiholoģe Jūlija Terehova.

Iespējams, partneris nepieņems lēmumu uzreiz, bet kādu laiku pārdomās sacīto. "Psiholoģijā tādu stadiju sauc par "ieiet alā". Censties cilvēku no "alas" izvilkt nevajadzētu. Lai viņš pārdomā visu pats - tā vīrieši pieņem svarīgus lēmumus. Nesteidziniet partneri," norāda Horss. 


Rūpējieties par savu partneri


Foto: PantherMedia/Scanpix

Dažos gadījumos vīrieti pārliecināt sākt dzīvot kopā nevar ar vārdiem, bet gan ar darbiem - jārada otram sajūta, ka ar jums viņam būs daudz patīkamāk, nekā bez jums. "Tām ir jābūt nepārspīlētām rūpēm, patīkamiem sīkumiem, kas saistīti ar sadzīvi. Ir svarīga regularitāte: tā vīrietis ātrāk sapratīs vajadzību pēc jūsu nemitīgas klātbūtnes," stāsta Horss. 

Apgūstiet teritoriju pakāpeniski


Foto: PantherMedia/Scanpix

Šī metode ir tiem, kuri parasti rīkojas, dodot mājienus. Ja vēlaties pārcelties pie partnera, var pakāpeniski viņa māju piepildīt ar savām un kopīgajām mantām. "Sāciet ar interjera priekšmetiem: nopērciet kopā krūzes un lampu - šīs lietas ieraugot savās mājās, partnerim tās asociēsies ar jums," stāsta Terehova.

Nedaudz vēlāk var "nejauši aizmirst" pie partnera kādu no savām lietām - naktskreklu, kremu vai silto džemperi. Tikai bez īpašas steigas vai fanātisma - izmētātas pa dzīvokli zeķbikses vai kosmētika varētu izraisīt pretēju efektu.

Ja kopā ar vīrieti gribētu kopdzīvi sākt savā dzīvoklī, psihologi iesaka rīkoties otrādi - padariet savu teritoriju mājīgu viņam. 

Sadraudzējieties ar viņa ģimeni


Foto: Kadrs no video

Tādai draudzībai būs liela vērtība jebkurā gadījumā: nav svarīgi vai jūsu partneris dzīvo ar vecākiem vai jau ir paspējis pārcelties uz savu dzīvesvietu. "Vīrieši visbiežāk ieklausās ģimenes viedoklī, lai arī cenšas to neizrādīt. Tāpēc, ja patiksies partnera vecākiem, viņi noteikti varētu bilst ko līdzīgu "tev, dēliņ, laiks piezemēties", kas var partneri vedināt uz domām par kopdzīvi.

Ties, jāņem vērā, ka šī metode nav tā ātrākā - sakārtot attiecības ar partnera vecākiem mēdz būt visai grūts uzdevums. Jūsu uzdevums šādā situācijā - likt ģimenei saprast, ka nevēlaties viņiem atņemt dēlu, bet gan sniegt viņam papildus rūpes. 

Padzīvojiet kopā dažas dienas


Foto: PantherMedia/Scanpix

Nav nozīmes, kur tieši - viņa dzīvoklī vai pie jums mājās, vai īsā atvaļinājumā. „Brīvdienas laukos var kļūt par labu iespēju atpūsties un parādīt sevi saimnieces lomā. Svarīgi - iepriekš ieplānot ne vien izklaides, bet arī sadzīviskās problēmas," iesaka Terehova.

„Pavērojiet vīrieti: kādi sadzīves aspekti viņam ir svarīgākie, kurus viņš novirza otrajā plānā. Orientējieties uz svarīgāko, jums būs daudz vienkāršāk sākt kopdzīvi n sadalīt pienākumus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!