Foto: PantherMedia/Scanpix
Lielākā daļa topošo tēvu ir gatavi atteikties no seksa, kamēr viņu partnere ir stāvoklī, lai nekaitētu gaidāmajam bērnam.

Zinātniskais žurnāls par ģimenes attiecībām "Journal of Sex & Marital Therapy" publicējis socioloģiskās aptaujas rezultātus, kas atklāt vīriešu patiesos uzskatus par vīriešu vēlmi mīlēties partneres grūtniecības laikā.

Apmēram 81% respondentu ne vien gatavi samazināt dzimumaktu biežumu ar partneri grūtnieci, bet bieži viņi iesaka kādu laiku atturēties no seksa priekiem.

Topošie tēvi atsakās no seksa partneres grūtniecības laikā, jo baidās kaitēt gaidāmā bērna veselībai, kā arī nevēlas izprovocēt priekšlaicīgas dzemdības.

Tāpat vīrieši aptaujā atzīst, ka atteikšanās no seksa uz laiku nebūt nerada plaisu attiecībās.

Aptaujā piedalījušies 105 vīrieši vecumā no 20 līdz 46 gadiem, kuru sievas aptaujas laikā bijušas 38. grūtniecības nedēļā.

Komentējot aptaujas rezultātus, eksperti atgādina: ja grūtniecība norit normāli un bez sarežģījumiem, kā arī, ja ārsts topošajiem vecākiem nav aizliedzis intīmu tuvību - grūtniecība nav iemesls, lai atteiktos no seksa.

Tomēr "vēlams izvēlēties pozas, kurās uz sievieti tiek izdarīts iespējami mazāks spiediens", vienlaikus norāda eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!