Foto: Shutterstock
Teicienu, ka laime slēpjas mazajās lietās, esam dzirdējušas visas. Tāpat ir arī mīlestību - tieši ikdienas žesti un gluži vienkāršas lietas ļauj visredzamāk demonstrēt jūtas, kas mums ir pret otru cilvēku. Šai sakarā piedāvājam deviņus, "Women's Health" apkopotus, un patiešām romantiskus rituālus, ko ikdienā piekopj laimīgi un harmoniski pāri. Ļoti iespējams, tie noderēs arī tev!

"Kādu vakaru, pirms došanās gulēt, es vīra sejai uzsmērēju pretgrumbu krēmu. Sākumā viņš pretojās un teica, ka tas nav vajadzīgs, bet nu pats aizver acis, iekārtojas ērtāk un gaida šo mūsu ikvakara rituālu.

Tāpat viņš katru dienu man atsūta dziesmu apkopojumu. Dažreiz tās ir smieklīgas, dažreiz – tik aizkustinošas, ka manās acīs sariešas asaras. Protams, arī es viņam sūtu pretī savas dziesmas, tomēr man nekad neizdodas tās piemeklēt tik atbilstošas konkrētā mirkļa situācijām.

Šo tradīciju mēs ieviesām, kad sākām draudzēties, un tā ir saglabājusies daudzu gadu garumā." – Kristīne.

"Es katru dienu apskauju savu vīrieti un saku viņam, cik viņš ir pievilcīgs un spēcīgs. Un katru dienu viņš, dzirdot šos vārdus, skatās man acīs un patiešām aizkustināti saka – paldies, skūpstot manu pieri, lūpas, vaigus un degunu." – Marta.

"Mēs katru dienu viens otru turam apskautu vismaz piecas minūtes. Šai laikā es vai nu ieritinos viņa azotē vai klēpī, vai arī vienkārši pieglaužos, guļot blakus gultā. Tas ir mūsu laiks, ko veltām tikai un vienīgi sev, jūtot siltumu un mīlestību." – Sandra.

"Es uz darbu dodos agrāk nekā vīrs, bet mums katru rītu ir viens un tas pats rituāls. Es dodos uz durvīm un saku "Attā!", bet viņš sauc, lai es pagaidu, atskrien pie manis no gultas, noskūpsta un saka, ka es izskatos burvīgi. Neviens rīts neiesākas citādi, un tas mūs tiešām satuvina." – Alise.

"Pirms došanās gulēt tas, kurš pirmais tīra zobus, sagatavo zobu birsti ar pastu arī otram. Tāpat mēs darām arī no rīta – kurš pirmais ceļas, tas šādi iepriecina otru. Protams, kad esam sastrīdējušies, šis rituāls nenotiek. Un tas tā apbēdina, ka gribas atkal ātrāk salabt." – Stefānija.

"Mēs abi esam karjeras cilvēki, un mūsu ikdiena ir aizņemta. Tomēr tajā vienmēr atrodam veidu, kā iepriecināt otru un pateikt viņam paldies. Piemēram, es pagatavoju pusdienas, ko viņš var paņemt līdzi uz darbu, savukārt mans vīrs uztaisa vakariņas un pamasē manu saspringto sprandu. Šie rituāli vienmēr noslēdzas ar pateicības paušanu. Ir jānovērtē otra rīcība un tuvums." – Marija.

"Kamēr citi pāri spītējas un atriebjas viens otram (viņš neiznesa miskasti, es nemazgāšu traukus), mēs šo nodarbi esam pagriezuši otrādi. Cenšamies viens otru pārspēt čaklumā – piemēram, ja vīrs būs nomazgājis traukus, es izgludināšu veļu, uz ko viņš savukārt reaģēs, notīrot spoguli vannas istabā." – Anna.

"Tā kā es strādāju no mājām, mans draugs, kurš dodas uz darbu, vienmēr pagatavo man tasi kafijas un noliek pie gultas. Es savukārt viņu vienmēr ievelku sev blakus un noskūpstu, novēlot jauku dienu." – Elza.

"Mēs bieži sarakstāmies ar īsziņām. Runājam par niekiem un stāstām, kā viens pēc otra ilgojamies un gaidām vakaru. Nereti sarakstes arī ir pikantākas, un vienmēr tajās paužam maigumu un pieķeršanos. Tas padara gaišāku visu dienu." – Laura.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!