Foto: Shutterstock
Prasme sarunāties un ieklausīties dzirdētajā ir jebkuru veselīgu un harmonisku attiecību pamatā. Diemžēl sieviešu un vīriešu atšķirīgais pasaules redzējums savstarpējā komunikācijā nereti rada gluži liekus pārpratumus. Šai sakarā piedāvājam mūsu aptaujāto vīriešu biežāk sniegtās atbildes par tematiem un frāzēm, ko sievietēm sarunās ar saviem partneriem labāk neizmantot.

“Mātes dēliņš” – apzīmējums, kas biedē visus vīriešus

Foto: PantherMedia/Scanpix

Protams, ir vīrieši, kurus viņu mātes patiešām ir pārlieku izlutinājušas, kā rezultātā sadzīvošana ar šādu partneri ir īsts izaicinājums, taču, ja vien nevēlies sagraut savas attiecības ar mīļoto pilnībā, iedēstot viņā virkni nevajadzīgu kompleksu, kas situāciju tikai pasliktinās, nekādā gadījumā nesauc viņu par "mammas dēliņu".

Tā vietā (ja patiešām esi gatava izskaust viņā mātes nepareizās audzināšanas radītās sekas) ar sievišķīgām viltībām ļauj izpausties viņa vīrišķībai, mazinoties ierastajai nevarēšanai, attaisnojumiem un atkarībai no vecāku viedokļa.

Tiesa, attiecību konsultanti nereti pauž viedokli, ka, ja vīrietis ir mammas dēliņš 20 gados, viņš tāds būs arī pusmūžā. Ja esi gatava ar to sadzīvot, novērtē un paud cieņu viņa mātei – tas vīrieti iepriecinās, un viņš no tevis nekad nevēlēsies šķirties – taču attiecības ar šādu vīrieti prasīs ne mazums spēka, pacietības un arī diplomāta cienīgas komunikācijas spējas.

“Pastāsti man par savu bijušo!”

Foto: Shutterstock

Detaļas par tava vīrieša pagātni ir viens no interesantākajiem sarunu tematiem, neraugoties uz faktu, ka apzināmies tā nepiemērotību publiskai apspriešanai. Šai sakarā ieteicams tomēr rast sevī spēku un atturēties no partnera izjautāšanas par viņa bijušajām sievietēm, aprobežojoties vien ar sociālo tīklu izpētīšanu vai, ideālā variantā, neapgrūtinot sevi ar šo informāciju vispār (jo mums taču tik ļoti patīk salīdzināt, vai ne?)!

Ja neesi gatava tiešai atbildei, neuzdod jautājumus par citām sievietēm

Foto: Shutterstock

"Paskaties, vai tā sieviete neizskatās lieliski?" Šis ir jautājums, kas iedzīs strupceļā ikvienu vīrieti, jo godīga atbilde kalpos par ierosmi neskaitāmu nākamo jautājumu lavīnai (tiem, visticamāk sarunu pārvēršot strīdā pēc tavas apvainošanās par viņa atbildi, ka redzētās sievietes mati ir garāki/āda iedegušāka/kājas slaidākas utt.), vai arī tu apvainosies par viņa nevēlēšanos iesaistīties diskusijā, kas acīmredzami apliecina vīrieša "patiesās domas, tām nerunājot tev par labu".

Šis ir klasisks gadījums no sērijas "Pati izdomāja, pati apvainojās", tāpēc, lūdzu, nekādu jautājumu par citām sievietēm vai lūgumu komentēt viņu izskatu salīdzinājumā ar tavējo!

“Vai es esmu skaista?”

Foto: Shutterstock

Ja vēlies celt savu pašapziņu, nedari to uz vīrieša rēķina. Viņš sniegs vai nu sāpīgi godīgu atbildi, neapzinoties, ka tevi ar savu lojalitāti aizvaino, vai arī tu, nemitīgi tincinot vīrieti, pati panāksi ne pārāk tīkamas atbildes, kas tevi var pat sāpināt. Šis, kā atzīst neskaitāmi vīrieši, patiešām ir šausminošākais jautājums, ko uzdot neko ļaunu negaidošam vīrietim, īpaši pēc garas darba dienas, tev viņa priekšā stāvot matu ruļļos.

Nekad neapšaubi viņa prasmi kombinēt apģērbu – pat, ja tās ir rūtainas bikses un puķains krekls

Foto: Shutterstock

Ja tev nepatīk tas, kā ģērbjas tavs vīrietis, nesaki viņam to, bet laika gaitā pamazām izskolo partneri ne tikai par stila etiķetes pamatlikumiem, bet arī modes tendencēm un viņam piestāvošajiem toņiem.

Ja dzīvojat kopā, vari neuzkrītoši atbrīvoties no viņa garderobes šausminošākajiem elementiem, piemēram, neilona šortiem ar kabatām, bet, ja vēl esat randiņu periodā, laiku pa laikam aicini viņu kopīgi iepirkties, diplomātiski iesakot uzlaikot apģērbus, kas viņam piestāvētu krietni labāk par esošajiem.

Šāda stratēģija būs krietni efektīvāka, kā arī netraumēs viņa pašapziņu – arī vīrieši ir tikai cilvēki!

“Tas taču ir tikai darbs!”

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja tavs vīrietis dienām ilgi strādāja pie kāda uzdevuma darbā, beigu beigās ciešot neveiksmi, nekādā gadījumā nesniedz viņam atbalstu, izmantojot minēto frāzi. Pretējā gadījumā piedzīvosi klasisko stāstu par to, ka, gribot, kā labāk, vienmēr iznāk sliktāk, un, papildus stresam darbā, viņš raizēsies arī par jūsu starpā radušos konfliktu. Darbs ikvienam sevi cienošam vīrietim nozīmē krietni vairāk par paveicamo pienākumu sarakstu – tas ir pašapziņas un savas vērtības apzināšanās mērs.

Slēptie kodi – “Nekas, viss kārtībā, es pati!”

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ne velti par šīm frāzēm, izmantotām sieviešu leksikā, klīst leģendas. Kā atzīst mūsu aptaujātie vīrieši, krietni efektīvāka būtu konstruktīvas sarunas risināšana, neslēpjot aizvainojumu un nepielietojot pasīvās agresijas ieročus. Klusēšana, ignorēšana un spītība, īpaši, ja tiek piekoptas regulāri, sagraus pat mīlošākās un ar šķietami lielāko potenciālu apveltītās attiecības – nepieļauj to, ļaujoties brieduma trūkumam un bērnišķīgām kaprīzēm!

Lūdzu, necenties būt gudrāka, kā esi!

Foto: Shutterstock

Ikvienam no mums ir savs zināšanu krājums, izglītība, sociālais fons un, protams, emocionālās inteliģences līmenis. Tas viss ietekmē gan mūsu pasaules redzējumu, gan lēmumu pieņemšanas un komunikācijas īpatnības. Kā atzīst mūsu aptaujātie vīrieši, sliktākais, ko sieviete var darīt, ir rīkoties un runāt neatbilstoši savām zināšanām, cenšoties atstāt labāku iespaidu. Taču, ja runāsi par to, par ko tev nav ne mazākās nojausmas, un, ļaunākajā gadījumā, cītīgi centīsies pierādīt savas viedokļa pareizumu, piemēram, politiskos jautājumos, vari padarīt sevi par apsmieklu pāris minūšu laikā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!