Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē jau otro gadu pēc kārtas Baldonē, Mercendarbes muižā norisinājās Latvijā pirmais Kāzu festivāls. Festivāls kļuvis vēl bagātīgāks. Tajā sevi pārstāvēja jau vairāk kā 50 dažādu uzņēmēju, amatnieku un kāzu pakalpojumu sniedzēju. Festivālā piedalījās arī kāzu organizatori, vadītāji, mūziķi, fotogrāfi, burvju mākslinieks, ēdinātāji, kūku cepējas, rotkaļus deju pasniedzēja, folkloras kopa, tāpat bija arī iespēja iepazīt pakalpojumu sniedzējus, kuri ar savu roku darbu un idejām palīdzēs jebkuras kāzas padarīt par īpašām, informē festivāla organizatori.

Tāpat festivāla ietvaros bija iespēja mērīt kāzu kleitas, vērot līgavu modes skati un ieklausīties padomos par pareizu kleitas izvēli, kā arī topošie vīri varēja iepazīt šarmantos uzvalku šuvējus. Festivālā notika arī divas lekcijas par kāzu organizēšanu un astroloģijas nozīmi attiecībās.

Kā stāsta pasākuma organizatori, šis ir vienīgais šāda veida kāzu pasākums Latvijā, kur gan muižas telpās, gan ārā apmeklētājiem ir iespēja iepazīties ar dažādiem kāzu pakalpojumu sniedzējiem. Šeit tiek aicināti gan tie, kuri plāno precēties, un viņu vecāki, gan topošie vedēji un kāzu viesi. Pasākumu ar savu klātbūtni papildina arī sievas, kuras jau teikušas jāvārdu, bet vēlreiz vēlas pavadīt dienu savā kāzu kleitā.

Kāzu festivāla organizatori cer, ka nākotnē Kāzu festivāla apmeklējums kļūs par ģimenes tradīciju, apmeklējot to arī pēc kāzām. Festivāls ir vieta, kur ne tikai meklēt iedvesmu kāzām, bet vēlāk arī kāzu jubilejām. Festivālā iespējams arī atrast interesantas un orģinālas dāvanas gan kāzām, gan citiem nozīmīgiem pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!