Foto: Shutterstock
Jauno māmiņu forumā "Mumsnet.com" kāda lietotāja lūdz pārējo foruma dalībnieču padomu, kā rīkoties situācijā, kurā viņa nonākusi. Proti – ko atbildēt jaunajai sievai, kura viņai atsūtījusi e-pasta vēstuli ar prasību pēc dāsnākas kāzu dāvanas. Pēc kāzām. Jā, tieši tā. Jūs nepārlasījāties. E-pastā. Prasība papildināt dāvanu. Pēc kāzām.

Apjukusī kāzu viešņa skaidro, ka piedalījusies bijušās kolēģes kāzās un jaunajam pārim uzdāvinājusi čeku par 100 mārciņām (nedaudz virs 125 eiro), uzskatot, ka šī summa ir pietiekami pieklājīga, apdāvinot bijušo kolēģi, kas nav ne draudzene, ne radiniece.

Dažas dienas pēc svinībām sieviete saņēmusi e-pasta ziņu, kurā jaunā sieva vispirms pateicās par piedalīšanos viņas īpašajā dienā un uzsvēra, cik priecīga bijusi viņu redzēt. Bet turpinājumā: "Mēs bijām ļoti pārsteigti, atklājot, ka tava dāvana neatspoguļoja to siltumu, ko vēli mums mūsu lielajā dienā." Jaunā sieva ļoti skaidri un nepārprotami piebila arī to, ka dāvinātāja, ņemot vērā viņas stāvokli, drīkst papildināt savu dāvanu, ko ģimene pieņemšot ar pateicību.

Pārsteigtā viešņa foruma dalībniecēm paskaidro, ka ar piezīmi "ņemot vērā tavu stāvokli", iespējams, domāts fakts, ka viņa nesen saņēmusi mantojumu. Sieviete norāda, ka ir nevis šokēta, bet pilnībā satriekta. Galu galā viešņa jautāja pārējām foruma dalībniecēm, kā rīkoties šādā situācijā.

Dažas diskutētājas sievietei ieteica nekaunīgo līgavu nostādīt neveiklā situācijā, pārsūtot viņas e-pasta vēstuli visiem kāzu viesiem, vai arī pārkopējot to feisbukā un ietagojot nekauņu. Galu galā apjukusī viešņa pavēstīja, ka viņa uz nepieklājīgo aizrādījumu atbildējusi, nosūtot ziņu ar vienu teikumu: "Es pieņemu, ka šī ir kāda kļūda?". Atbildi no jaunās sievas viņa vēl neesot saņēmusi, raksta "Cosmopolitan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!