Kāds ir iemesls krāpšanai? Kā krāpj sievietes, bet kā – vīrieši? Un galu galā – kā atgriezt dzirkstelīti? Sarunu šovā "Starp mums runājot" uz šiem jautājumiem atbildes sniedz seksoloģe Rita Lasmane.

Rita Lasmane stāsta, ka daba ir interesanti iekārtojusi. "Tiklīdz sieviete apjauš, ka viņas mednieks varētu sameklēt kādu citu, kurai nest medījumu, viņai strauji ceļas seksualitāte. Tā tas ir no dabas paredzēts! Ja ieklausās dabas balsī, tad seksualitāte kāpj. Recepte vienkārša – nu, nokausē savā gultā to savu vīrieti, lai viņš vairs neko nevar izdarīt sāncenses gultā."

Kā stāsta Lasmane, šī stratēģija darbojas tāpēc, ka jau pašos pamatos šāda situācija ir radusies tādēļ, ka viņam palicis garlaicīgi savās attiecībās, un viņš vienkārši iet meklēt adrenalīnu. "Bet mēs tā visi darām! Mums visiem kaut kādos brīžos paliek garlaicīgi attiecībās un mēs meklējam adrenalīnu. Mēs – sievietes – šo adrenalīnu parasti atrodam kašķējoties ar savu vīrieti, piesienoties, ka viņš neatbilst mūsu prasībām un vajadzībām, bet viņš savukārt to adrenalīnu sameklē svešā gultā."

Runājot par krāpšanas īpatnībām dzimumu starpā, Lasmane stāsta, ka vīrieši nedomā tik daudz par sīkumiem, tāpēc bieži vien tiek pieķerti krāpšanā. Sievietes savukārt perifēri uztver dzīvi, tāpēc sievietes tik ātri "neiekrītot", ja nu vienīgais viņa "totāli zaudē galvu".

Eksperte stāsta, ka mīlestībai piemīt cikliskums. Ja sākumā mīlestība bija pārņēmusi mūsu prātus un emocijas, tad vēlāk tā noplok un rodas sajūta, ka kaut kas pietrūkst. "Visdabiskākais veids, kā atjaunināt mīlestības bioķīmiju, ir bērna radīšana."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!