Foto: LETA

Aizvadītajā gadā SIA "Rīgas meži" turpinājis attīstīt mežsaimniecības, mežizstrādes, stādu audzēšanas un nekustamo īpašumu nomas biznesa virzienus, informē "Lursoft Klientu portfelis".

"Lursoft" pieejamais gada pārskats rāda, ka 2023. gadā SIA "Rīgas meži" apgrozījums bija 21,95 miljoni eiro, bet peļņa pēc nodokļu nomaksas – 1,98 miljoni eiro.

Uzņēmuma būtiskākie ieņēmumi pagājušajā gadā bija no kokmateriālu – apaļkoku, zāģmateriālu, blakus produktu pārdošanas un transportēšanas pakalpojumu sniegšanas (15,3 miljoni eiro jeb 70% no kopējiem ieņēmumiem).

SIA "Rīgas meži" apsaimnieko mežu īpašumus 4 602 ha platībā Rīgā un Jūrmalā, kā arī 58 016 ha platībā apmēram 50km rādiusā ap galvaspilsētu. Tāpat arī uzņēmums apsaimnieko Rīgas publiskos apstādījumus un kultūras un atpūtas parku "Mežaparks".

Pārskata gadā uzņēmums veicis ievērojamus ieguldījumus ilgtermiņa aktīvos 4,6 miljonu eiro apmērā. Būtiskākās investīcijas novirzītas komunālās tehnikas iegādei (1,9 miljoni eiro), kā arī 35 automašīnu iegādei 0,8 miljonu eiro vērtībā mežsaimniecības un dārzu, parku apsaimniekošanas darbu veikšanai.

Rīgas valstspilsētas pašvaldībai piederošais SIA "Rīgas meži" pagājušajā gadā bija darba devējs 398 darbiniekiem. "Lursoft" dati rāda, ka uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājis 2,85 miljonus eiro, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,5 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!