Foto: Shutterstock
Par to nav pieņemts runāt skaļi. Jo visi ir pieraduši uzskatīt, ka sieviete, kura ir gaidībās, – ir vienkārši eņģelis, kurš tā vien laistās no laimes. Diemžēl grūtnieces ir spējīgas izjust ne tikai pozitīvas emocijas. Tieši pretēji – hormonu un toksikozes ietekmē šajā laikā ir ļoti vienkārši pārvērsties "ļaunā būtnē".

Portāls "Mama-likes" izveidojis dīvainu sarakstiņu ar septiņiem cilvēku tipiem, kuri patiešām līdz sirds dziļumiem spēj nokaitināt grūtnieces un kuriem viņas vislabprātāk pateiktu: "Ej prom!". Te atradīsi arī virkni jautājumu, kuru uzdošana topošās mammas var ne pa jokam sadusmot. Savukārt šajā rakstā atradīsi frāzes, kuras vajadzētu izslēgt no leksikas, kad sarunājies ar grūtnieci.

Laimīgās topošās mammas

Kad tu uz ielas redzi sievieti ar puncīti, kurai ir lieliska ādas krāsa, spīdīgi mati un apburošs smaids, tā vien gribas apraudāties no skaudības. Bet kā gan citādāk, ja tev pašai ir milzu maisiņi zem acīm, strijas uz ķermeņa un kaudze pumpu uz sejas? Šķiet netaisnīgi, ka dažas sievietes grūtniecība tikai padara skaistākas, bet tevi – nē. Tādēļ, lai neskaustu šīs laimīgās, labāk, lai ceļi ar viņām nešķērsojas.

Pašas vīrs

Pirmkārt, viņš sāk kaitināt ar savu vieglumu pret visu. Netaisni, ka par bērnu jūs sapņojat divatā, bet to visu "pavilkt' nākas tikai tev. Neizsakāmi tracina, kad vīrs sev nopērk sešpaku ar alu un atslābinās, skatoties, piemēram, futbola maču. Bet tu nevari paskatīties uz ēdienu un kuru katru minūti gatavojies apskaut "balto fajansa draugu".
Foto: Shutterstock

Cilvēks, kurš par ilgu aizsēdējies vannasistabā

Bet kā lai tas netracinātu, ja pēc katrām 15 minūtēm ir jāiet uz tualeti, bet tur kāds ilgi sēž un lasa žurnālu? Vēl sliktāk, ja vannas istabā jānokļūst saistībā ar pēkšņa nelabuma sākšanos. Tā vien gribas vienkārši izlauzt durvis un uzbrukt cilvēkam, kurš solījis no vannas istabas iznākt "pēc piecām minūtēm".

Sliktais ginekologs

Ja tu ārstam saki, ka vispār nevari ne ēst, ne gulēt, bet viņš tikai pasmejas, sakot: "O, šīs pirmo reizi dzemdējošās…", parādās visai spēcīga vēlme viņu vienkārši nožmiegt. Ginekologam ir jārisina grūtnieces veselības problēmas, nevis jāsaka – "tā arī jābūt, ar visām tā notiek". Ir zināms gadījums, kad kāds ārsts nebija pievērsis uzmanību sievietes žēlabām par spēcīgu toksikozi, un viss beidzās ar to, ka nabadzītei steidzami bija nepieciešami pilieni, lai glābtu mazuļa dzīvību.

Foto: Shutterstock

Jokdaris

Grūtniece neviennozīmīgi uztver viņas virzienā adresētus jokus. Pat nevainīgu piezīmi saistībā ar viņas izskatu viņa uztver kā īstu traģēdiju. Arī komplimenti grūtniecei jāsaka uzmanīgi. Dažām sievietēm nebūt neies pie sirds izteicieni šādā garā: "O, tu jau esi kļuvusi apaļāka. Tev tā piestāv!".

Draudzenīte, kura pļāpā bez apstājas

Gaidību laikā gribas divas lietas: mieru un labu miegu. Un ja labākā draudzene to nesaprot, tad tas sāk nedaudz kaitināt. Grūtnieces ātri nogurst no tukšas pļāpāšanas. Labāk jaunāko modes dizainera kolekciju vai kādas slavenības jauno matu krāsu apspriest pēc pāris gadiem.

Foto: Shutterstock

Laborants slimnīcā

Pat sieviete, kura nav stāvoklī, sadusmosies uz laborantu, kurš pazaudējis viņas analīzes un prasa vēlreiz veikt visas nepatīkamās procedūras. Bet gaidību laikā analīzes ir jāveic tik daudz, ka burtiski jūties kā adatu spilventiņš rokdarbu lādītē. Paviršo un izklaidīgo laborantu tā vien gribas pašu aizvest uz 10 asins nodošanas analīzēm!

Labi, ka līdz ar mazuļa nākšanu pasaulē šīs nepatīkamās satraukuma jūtas pārvēršas īstā laimē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!