Foto: Shutterstock
Katrai lietai ir sava vieta un laiks. Ne visu ir iespējams un ieteicams darīt jebkur. Arī guļamistaba nav paraudzēti teju visu darbību veikšanai. Ir virkne lietu, kas, iespējams, daļai cilvēku šķiet normāla un ikdienišķa, bet kas patiesībā negatīvi ietekmē tavas intīmās dzīves kvalitāti. Pat tāds sīkums, kā izslēgts mobilais tālrunis, var ievērojami mainīt to, cik labi guļamistabā jūties tu un tavs partneris.

Lai mīlēšanās būtu patīkamāka un nesagādātu nepatīkamus mirkļus un pārdzīvojumus, ieklausies "Reader's Digest" ekspertu padomos par to, ko nedarīt guļamistabā.

Nepadari to par negatīvu un drūmu vietu

Ļoti daudzi pāri pirms likšanās gultā dalās savos negatīvajos pārdzīvojumos, jo tas ir pirmais brīdis, ko viņi var pavadīt, privāti parunājoties. Tad, kad tu savas dusmas un pārdzīvojumus paņem līdzi gultā, tā no atpūtai un baudai paredzētas vietas pārtop par kaut ko drūmu un negatīvu. Tu vairs nevari aizbēgt no tā, kas tevi nomāc. Īpaši svarīgi nerisināt gultā jautājumus, kas saistīti ar pārdzīvojumiem un problēmām attiecībās. Centies nepārvērst gultu par vietu, kas tev un partnerim asociējas ar kaut ko negatīvu, jo tas var atstāt negatīvu ietekmi uz jūsu intīmo dzīvi.

Tāpat atceries, ka gulta nav vieta, kur kritizēt otru partneri, īpaši tad, ja kritika vai aizrādījums tiek izteikts brīdī, kad partneris ir ne tikai emocionāli neaizsargāts, bet arī fiziski pilnīgi kails. Ja nevēlies, lai ciestu jūsu intīmā dzīvē, gultā negatīvo labāk noklusēt. Un atceries, ka, runājot par intīmas dabas jautājumiem, arī ārpus gultas ir ieteicams ievērot īpašu piesardzību. Pievērs uzmanību tam, lai tevis sacītais partneri neaizskartu un neiedragātu viņa pašapziņu.

Nekautrējies dalīties savās fantāzijās un vēlmēs

Foto: Shutterstock
Ļoti daudzi vīrieši un sievietes nepiedzīvo tādu priekšspēli, kādu vēlētos un to ļoti pārdzīvo, lai arī ne reizi nav pastāstījuši partnerim par savām vēlmēm. Kā gan tu vari cerēt, ka partneris izpildīs tavas karstākās vēlmes, ja tu par tām nekad nestāsti? Nekautrējies un runā – tas ir vienīgais veids, kā partneris var uzzināt, ko tu vēlies.

Atceries, ka savu vēlmju un fantāziju izklāstīšana nav tas pats, kas kritizēšana. Īpaši, ja savas vēlmes izklāsti konstruktīvā veidā, koncentrējoties uz to, ko vēlies, nevis to, cik slikti tavs partneris nolasa tavas domas. Pastāsti, kas tevi uzbudina un aizrauj – šāda saruna var kļūt par ievadu patiešām kaislīgai tuvības reizei. Atceries – ja partneris tevi mīl, viņš ieklausīsies. Un atceries, ka tomēr nevienam no partnerim nevajadzētu justies piespiestam darīt to, ko viņš nevēlas. Jaunu lietu izmēģināšanai guļamistabā ir jābūt patīkamai, aizraujošai un drošai.

Nepārspīlē orgasma nozīmi un netēlo to

Foto: Shutterstock

Orgasms, protams, ir ļoti svarīgs, bet atceries, ka tas nav vienīgais, kam pievērst uzmanību mīlēšanās laikā. Reizēm intīma tuvība ar to nenoslēdzas, īpaši, ja esi kopā ar jaunu partneri, ko vēl neesi iepazinusi un kas nepazīst tevi. Pārlieka koncentrēšanās uz baudas virsotņu sasniegšanu var būt kavēklis ceļā uz tām. Steigšanās sasniegt orgasmu un nepārtraukti jautājumi, vai tas jau noticis, nebūt nepalīdzēs.

Centies pret savu partneri būt atklāta arī gultā – neizliecies, ka tev ir labāk, nekā tas ir patiesībā. Ja orgasma tēlošana ir līdzeklis, lai ātrāk pārtrauktu to, ko patiesībā, neizbaudi, atceries, ka, turpinot to darīt, nekas nekad nemainīsies. Tā vietā, lai tēlotu, ka partneris palīdz tev sasniegt baudas virsotnes, neslēp savas patiesās sajūtas. Dod partnerim iespēju saprast, ka ne viss ir lieliski, lai jūs kopā varētu atrast risinājumu. Izrunājiet, kas tevi stimulē, bet kas nē. Paturiet prātā, ka tas nav nekas neparasts, ja sieviete nespēj sasniegt orgasmu katrā mīlēšanās reizē. Ja sieviete pilnīgi vienmēr sasniedz orgasmu, vīrietim ir vērts pievērst uzmanību viņas reakcijām gultā, lai saprastu, vai partnere viņu nemāna, izliekoties, ka ir sajūsmināta par notiekošo.

Nepakļaujies sabiedrības ietekmei par to, kas un cik bieži tev jādara

Foto: Shutterstock
Sabiedrībā ir izplatīts mīts par to, ka visi laimīgie pāri nodarbojas ar seksu vairākas reizes nedēļā, bet pāri, kas nav tik seksuāli aktīvi, ir arī mazāk laimīgi. Intīma tuvība reizi nedēļā, patiešām var stiprināt attiecības un savstarpējo saikni. Tomēr biežāka mīlēšanās attiecības neuzlabos, ja to darīsiet tikai tāpēc, lai iekļautos kādā noteiktā rāmī par to, kādām jābūt veiksmīgām attiecībām.

Nevienam no partneriem nevajadzētu justies spiestam nodarboties ar sekstu tikai tāpēc, ka "tā ir pieņemts". Savu saikni un intimitāti varat vairot arī citos veidos, piemēram, skūpstoties, izmasējot partnera muguru vai kopīgas dušošanās laikā. Izbaudiet fizisko tuvību bez spiediena obligāti nodarboties ar seksu. Neklausies citu viedokļos par to, cik bieži un kas tev jādara kopā ar savu partneri. Tā vietā pievērs uzmanību savām un sava partnera vēlmēm un vajadzībām.

Nevelc savu darbu un sociālo dzīvi līdzi gultā

Foto: Shutterstock
Iespējams, ka tev bija patiešām nelāga diena darbā, jo uz tevi sakliedza priekšnieks, bet varbūt tu sastrīdējies ar savu tuvāko draugu. Lai kāds ir tava stresa iemesls – darbs vai sociālā dzīve, to labāk atstāt ārpus guļamistabas. Ir izpētīts, ka, lai uzbudinātos, cilvēkiem ir nepieciešams "izslēgt smadzenes". Īpaši tas attiecas uz sievietēm. Tas, protams, nenozīmē, ka dienās, kad tavs prāts ir pilns ar domām par darbu, tu nevari nodarboties ar seksu. Ir svarīgi atslābināties, un to izdarīt var būt daudz grūtāk, ja tu gultā risini arī darba jautājumus.

Traucējošs var būt arī tāds nieks, kā blakus novietos mobilais tālrunis ar ieslēgtu skaņu. Signāls, ka pienācis e-pasts, īsziņa vai vēstule sociālajos tīklos, ātri vien var sabojāt noskaņojumu. Lai tas notiktu, nav pat jāpasniedzas pēc telefona, uz brīdi nobremzējot visu notiekošo. Tas liek partnerim domāt par to, ka tuvības mirklis ziņu saņēmējam nav augstākā prioritāte attiecīgajā brīdī, kā arī var likt novērst uzmanību no mīlēšanās, jo galvā sāk šaudīties domas par to, kas un kādu ziņu ir atsūtījis.

Neciet sāpes

Foto: Shutterstock
Ir cilvēki, kas uzskata, ka tas ir normāli, ja seksa laikā tiek paciestas nelielas (vai arī diezgan spēcīgas) sāpes. Tā nav taisnība – intīmai tuvībai nav jābūt sāpīgai. Tai ir jābūt patīkamai un baudāmai abiem partneriem. Ja kāds no partneriem cieš sāpes, jautājums noteikti ir jāizrunā un jāatrod tam risinājums. Nepatīkamas sajūtas un sāpes noteikti neliek vēlēties atkārtot notikušo atkal un atkal.

Sāpes seksa laikā var liecināt par to, ka neesi pietiekami uzbudināta un ir nepieciešama garāka vai citādāka priekšspēle. Tāpat tās var būt saistītas ar hormonālām izmaiņām pirmsmenopauzes vai menopauzes dēļ, komunikācijas trūkumu vai nepiemērotu seksa pozu. Ja nejūties ērti, pārrunā to ar savu partneri un nebaidies izmantot lubrikantu priekšspēles laikā. Ja sāpes nemazinās, pārrunā to ar savu ārstu, jo sāpes var radīt arī medicīniski iemesli.

Nesatraucies par to, ja kaut kas neizdodas

Foto: Shutterstock
Romantiska mīlēšanās, kuras laikā viss norit kā pa diedziņu un nerodas nekādas problēmas, ir skatāma tikai filmās. Dzīvē tā notiek ļoti reti, un tev nevajadzētu satraukties, ja kaut kas notiek ne tā, kā esi iecerējusi. Ar problēmām vari saskarties gan tu, gan tavs partneris, un tas nebūt uzreiz nenozīmē, ka jūsu starpā nav ķīmijas vai kāds no jums ir slikts gultā.

Piemēram, erekcijas problēmas kādā dzīves posmā var skart teju jebkuru vīrieti. Erekcijas neesamību var izraisīt cirkulācijas problēmas, pārāk daudz alkohola, pārgurums vai darbā radies stress. Tas nenozīmē, ka vīrietis nespēj apmierināt sievieti, kā arī to, ka sieviete ir nepievilcīga. Šādās reizēs ir jāizturas saprotoši un vīrieti aizvainot nevajadzētu, jo tas var radīt emocionālas grūtības izbaudīt fizisku tuvību nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!