Taujāts par to, ko viņam nozīmē pusmūža krīze, TV personība Gustavs Terzens raidījumā "Māmiņu klubs", norāda, cik smieklīgi noskatīties, kā 30 gadus veci cilvēki pārdzīvo nonākšanu nākamajā desmitgadē. "Tas ir ārprāts! Tā ir tā civilizācija, kas tagad nāk – kādu pasauli mēs viņiem atstāsim," pauž Terzens.

Viņš uzskata, ka senāk zināmā 50 gadus vecu cilvēku krīze, šobrīd izpaužas jau ap 35 gadu vecumu: "Tas ātrums, ar kādu notiek pasaule… Jaunības kults, veiksmes kults, ka cilvēks neatļauj sev būt mazliet neveiksminiekam – mazliet ne tādam izskaistinātam. Viņš vispār neatstāj vietu tam," uzskata TV personība. Īpaši grūti mēdz būt tad, ja vecumam pieaugot, cilvēks paliek jaunieša līmenī, tomēr vēlāk tam var būt sekas, kurās dzīvot ir īstā māksla.

"Atbildība šajā gadījumā ir atslēgas vārds, kas mūs tomēr atšķir no prērijas barbariem," viņš norāda, "Mūsdienu vīrišķība ir atbildība, man šķiet. Ka tu vari izturēt, piemēram, to nemieru, kurš rodas, kad tev jāsēž mājās." Lai kā idealizētu ģimenes dzīvi, tajā vīrietim un arī sievietei ir jātiek galā ar impulsiem, stresu, savaldību u.c.

"Saulainās dzīves postulētāji, kas negrib atzīt to, ka liela daļa atbildības ir vienkārši grūtības kā tādas. Es nezinu, man šķiet, ka tur dakteri vajag," nosaka Terzens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!